Over het Simulation Center

Onze uitgangspunten
Onze uitgangspunten
Het Simulation Center UMCG is de spil in simulatie in Noord-Oost Nederland. Het is onderdeel van het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiding (WIOO), en de thuisbasis van het Wenckebach netwerk voor Simulatie in Training, Onderwijs & Onderzoek (WEBSTER). Onze uitgangspunten op een rij. 
 • Onze trainers hebben allemaal een klinische achtergrond, versterkt door een uitgebreide didactische opleiding en ervaring met teamprestatie ondersteunende interventies. Met een centrale positie in ons simulatieonderwijs netwerk zijn zij betrokken bij alle aspecten van simulatieoplossingen op maat. 

  Lees meer over trainen van vaardigheden en trainen in teams
 • Incidenten en ongevallen zijn onvermijdelijk in complexe werkomgevingen. Na een grondige analyse kunnen we helpen de risico's voor de toekomst te beperken, maar we kunnen nog een stap verder gaan. Wij ondersteunen positieve verandering door veranderingen in procedures na incidenten daadwerkelijk te testen en te trainen, en teams en individuen voor te bereiden op het onvoorziene. 

  Lees meer over het optimaliseren van (zorg)processen 
 • Rigoureuze analyse van de <1% van ons werk die resulteert in onveilige patiëntenzorg heeft onze kwaliteit van zorg sterk verbeterd. Stelt u zich eens voor wat we kunnen bereiken door ook te leren van de andere 99% van ons werk! Wat maakt een alledaagse, veilige werkomgeving veilig? Wat maakt onze beste teams zo succesvol? Onze deskundigen zetten zich in voor de identificatie van meetbare risicofactoren voor succes, om professionele veerkracht te helpen versterken voor wanneer dat het meest nodig is. 

  Lees meer over ons onderzoek naar simulatie
 • Werk samen, train samen, groei samen. Wij ondersteunen interprofessionele samenwerking voor huidige en toekomstige zorgteams door interprofessionele training, onderwijs en onderzoek te stimuleren.  
 • Als onderdeel van het WIOO bieden wij  een breed scala aan hoogwaardige cursussen en trainingsprogramma's. Daarnaast werken onze simulatie-experts samen met didactische experts van het WIOO om oplossingen op maat te bieden die aansluiten bij uw leervraag. Wij doseren complexiteit: just in time, just in place, just for you.  
 • Ons centrale eigen center beschikt over verschillende simulatiesystemen. Van chirurgische vaardigheden tot TRM, wij kunnen de juiste hulpmiddelen en omgevingen bieden om leerdoelen te bereiken. Effectief, efficiënt en veilig. Onze gesimuleerde OK's, IC's, algemene afdelingen, operatiekamers en klaslokalen zijn uitgerust met AV-streaming en opnamemogelijkheden om debriefing te faciliteren.
 • Naast onze goed uitgeruste  faciliteit is ons arsenaal aan simulatiesystemen ontworpen met het oog op modulariteit en draagbaarheid. Dit maakt in-situ of near-situ training mogelijk en biedt flexibiliteit voor onderzoek toepassingen. 
 • Binnen het UMCG is veel kennis en kunde op het gebied van simulatieonderwijs. In het Programma WEBSTER (Wenckebach Simulation Center for Training, Education & Research)​​ willen we die expertise bundelen en uitbouwen. Lees meer over het programma WEBSTER

Gastvrijheid

Vriendelijke menselijke interactie is de basis onder ons brede aanbod aan simulatiediensten voor lokale, regionale en internationale professionals in de gezondheidszorg. Al meer dan 15 jaar vertrouwen wij op gastvrijheid en ervaring om onze klanten een dynamische en veilige leeromgeving te bieden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze diensten, en aarzel niet om ons te bellen voor een bezoekje! 

Contact

Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Simulation Center
UMCG