docentprofessionalisering

Docentprofessionalisering

Deskundige docenten, trainers en begeleiders zijn de belangrijkste schakels in ons onderwijs en onze opleidingen. Hoe een opleiding of training is opgebouwd en hoe het onderwijs wordt gegeven, bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van het onderwijs en de motivatie voor de student. Het UMCG investeert dan ook graag in zijn docenten, trainers en begeleiders met scholing, ondersteuning en carrièreperspectieven.

Ondersteunend scholingsaanbod

Onderwijs geven aan (toekomstige) zorgprofessionals is een leuke maar ook complexe taak. Zeker in de snel veranderende zorgpraktijken, de verschillende studenten en vernieuwende didactische inzichten. Kortom, een taak die veel vraagt van docenten, (werk)begeleiders en (praktijk)opleiders. Om dit te ondersteunen en versterken is er een scholingsaanbod voor medewerkers die betrokken zijn bij onderwijs aan:

  • de universitaire Bachelor en (Research) Master opleidingen van Bewegingswetenschappen, Tandheelkunde en Geneeskunde;
  • de medische vervolgopleidingen (bijvoorbeeld specialisten die AIOS en co-assistenten opleiden, maar ook AIOS die betrokken zijn bij het onderwijs aan coassistenten);
  • de verpleegkundige vervolgopleidingen, zoals aangeboden binnen domein Zorgopleidingen (voormalige School of Nursing and health);
  • initiële opleidingen voor helpende zorg en welzijn en dienstverlening;
  • Initiële opleiding tot verpleegkundige (MBO en HBO).

Heb je nog vragen?

Past het huidige aanbod niet bij jouw vraag of ontwikkeling, heb je vragen of suggesties voor aanvullend onderwijs? Neem gerust contact op.

Stuur een bericht.