Train de trainer - Advanced Life Support (ALS)

Datum:
MEERDERE STARTDATA 2021
Soort cursus:
Cursus

In deze training leert u de vaardigheden die nodig zijn om een goede ALS-training te kunnen geven. De volgende onderdelen komen uitgebreid aan bod:
- relevante theorie met betrekking tot ALS en didactiek
- het toepassen van deze theorie in een gesimuleerde omgeving

De training is ontwikkeld in het samenwerkingsverband van Martini ziekenhuis, Medisch Centrum Leeuwarden, UMCG en Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden.

 • Doelgroep

  Artsen en verpleegkundigen die op enige wijze betrokken zijn of gaan zijn bij het geven of ontwerpen van ALS-trainingen in een ziekenhuissetting.

 • Programma

  Inhoud
  Tijdens de twee cursusdagen ligt de nadruk op het toepassen van de in de voorbereiding opgedane kennis. Daarbij is er veel ruimte om ervaringen uit te wisselen en zodoende van elkaar te leren. Door te oefenen met de aangeleerde didactische vaardigheden wordt u zich bewust van uw rol als ALS-trainer. De cursusleiders geven u regelmatig een kijkje in eigen keuken, zodat u enkele didactische basisprincipes leert herkennen en gebruiken in uw eigen trainingen.

  Voorbereiding
  De voorbereiding bestaat uit een e-learning over ALS en documentatie over didactische vaardigheden in het simulatieonderwijs (tijdsinvestering ongeveer zes uur). Voorafgaand aan de training ontvangt u een link naar de elektronische leeromgeving.

  Organisatie

  Deze cursus is ontwikkeld in het samenwerkingsverband van Martini ziekenhuis, Medisch Centrum Leeuwarden en het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden.

 • Toelating

  Ervaring als lid van een ALS-team in een ziekenhuissetting is een vereiste. U beheerst de deelvaardigheden BLS, luchtwegmanagement, defibrilleren en plaatsen van IV/IO-toegang.

  Kosten

  Deelname aan deze training kost € 670,- per persoon.

  Inschrijving

  Deze cursus start op meerdere momenten. Klik op de datum van uw voorkeur om u in te schrijven.

  29 en 30 april 2021 - 09.00-17.00 uur (volgeboekt) Zet mij op de wachtlijst.
  29 en 30 juni 2021 - 09.00-17.00 uur (volgeboekt) Zet mij op de wachtlijst.
  29 en 30 september 2021 - 09.00-17.00 uur 
  25 en 26 oktober 2021 - 09.00-17.00 uur (volgeboekt)

 • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
  Secretariaat School of Nursing & Health
  (t) 050 - 36 17013 (e) sonh@umcg.nl