WEBSTER

Simulatieonderwijs nieuwe stijl
Simulatieonderwijs nieuwe stijl
Simulatieonderwijs is bij uitstek geschikt om individuele vaardigheden en teamcompetenties te ontwikkelen en te onderhouden. Het leidt tot verbeterde prestaties, helpt zorgprofessionals in het veilig werken en verbetert zo de kwaliteit van zorg voor onze patiënten.

Programma WEBSTER

Binnen het UMCG is veel kennis en kunde op het gebied van simulatieonderwijs. In het Programma WEBSTER (Wenckebach Simulation Center for Training, Education & Research) willen we die expertise bundelen en uitbouwen. Als eerste stappen op weg naar een expertisecentrum simulatieonderwijs dat regionaal en (inter)nationaal simulatieonderwijs op de kaart zet. Voor meer patiëntveiligheid, betere zorg en beter onderwijs.

Onze droom

Zorgprofessionals vinden ons als de brug tussen theorie en de klinische praktijk van medische afdelingen van ziekenhuizen in de OOR en daarbuiten. Op internationaal niveau zijn we partner in onderzoek en dragen bij aan kennisontwikkeling, kennisdeling en innovatie van simulatieonderwijs.

Wat doen we nu al?

We organiseren en faciliteren goede scholing, ondersteunen simulatietrainers, innoveren en passen nieuwe ontwikkelingen toe zoals video-observatie, virtual reality, serious gaming, wearables en ondersteunen en ontwikkelen wetenschappelijk onderzoek onder andere rondom de Human Factor.

Doe jij mee?

Heb je interesse of wil je meer informatie over simulatieonderwijs nieuwe stijl?
Neem dan contact op met  Laurens Reinke, afdelingshoofd Simulation Center UMCG

Stuur een bericht

 

Simulatieonderwijs in de praktijk

Sinds de start van WEBSTER is er een netwerk van enthousiaste onderzoekers en simulatie-experts ontstaan. Inmiddels hebben we de krachten gebundeld en trainen we samen 200 assistenten, fellows en stafleden op een leuke, interactieve en structurele manier in ons Simulation Center UMCG.