Studentenonderwijs

Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde
Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde
Ongeveer twee derde van de geneeskundestudenten gaat later werken in het extramurale werkveld, zoals Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde. Mooie vakken die veel mogelijkheden bieden en waar specialisten nodig zijn. De overige studenten, die intramuraal actief zijn, werken later samen met huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde. Kennis van deze vakken is dan ook voor alle medisch studenten van belang.
De sectie onderwijs van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde en Langdurige Zorg verzorgt in de bachelor- en masterfase van de opleiding Geneeskunde het onderwijs. Daarnaast coördineert de afdeling de afstemming van het onderwijs op het curriculum van de AIOS-huisartsgeneeskunde en AIOS-ouderengeneeskunde. En ook hoort hierbij de docentprofessionalisering van opleiders van geneeskundestudenten, opleiders van AIOS en docenten zelf.

Huisarts worden? Vergroot nu al je kansen om aangenomen te worden bij de huisartsopleiding!

Zit jij nog in je bachelor of master Geneeskunde en wil je (misschien) huisarts worden? Je kunt je nu al voorbereiden op de specialisatie Huisartsgeneeskunde. Ervaring is niet per se nodig, er wordt ook gekeken naar competenties. Heb je wel ervaring? Dan is het belangrijk in welke vakgebieden dat is. Voor bepaalde vakgebieden, zoals bijvoorbeeld SEH, geestelijke gezondheidszorg of ouderenzorg, kun je bijvoorbeeld vrijstellingen krijgen binnen de huisartsopleiding.

Onderzoek is een andere route naar de huisartsopleiding. De huisartsopleiding heeft interesse in mensen die onderzoek hebben gedaan, of dat willen doen. Ook onderzoek bij andere specialismen kan handig zijn, zolang het niet te specialistisch is. Meer informatie over het combineren van onderzoek met de opleiding, lees je op de website van de huisartsopleiding.

De huisartsopleiding heeft interesse in mensen die onderzoek hebben gedaan, of dat willen doen.

Contact

Postadres 

Afdeling Eerstelijnsgeneeskunde en Langdurige Zorg ELZ
Studentenonderwijs
Huispostcode FA21 
Postbus 196 
9700 AD  Groningen
 

Bezoekadres

Oostersingel, ingang 47, gebouw 50
Bij binnenkomst linksaf, 3e verdieping

Nicoline van den Broek
Hoofd Studentenonderwijs