Bachelor geneeskunde

Maak kennis met Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde
Maak kennis met Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde
In de bachelor geneeskunde ontwikkel je medische kennis en competenties – en leer je deze toepassen in de praktijk. Kenmerken van het Groninger curriculum zijn: een probleemgestuurd programma waarin de patiënt en de student centraal staan.
In de bachelor zijn we betrokken bij het basiscurriculum door het aanleveren van casuïstiek, patiëntcolleges, werkcolleges en klinisch redeneren op het gebied van huisarts- en ouderengeneeskunde. Ook ontwikkelen en geven wij onderwijs in de Learning Community’s, competentie onderwijs, persoonlijke profilering en bachelor project. Onderstaand lees je hier meer over.
  • Een aantal van onze docenten zijn lid van het kernteam van de Learning Community Duurzame zorg. In de eerstelijnsgeneeskunde en langdurige zorg draait het om langdurige en passende zorg, 2 kernwaarden in duurzame zorg. Met veel plezier geven wij mede vorm aan diverse opdrachten. Heb je ideeën over hoe de learning community duurzame zorg nog beter kan, laat het ons weten via [email protected]!
  • In het competentie-onderwijs is het heel goed mogelijk dat je een docent van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde en Langdurige Zorg treft als coach of wetenschapsbegeleider. Vraag gerust of het mogelijk is als je een keer een dag mee wilt lopen in de praktijk. Daarnaast denken wij vanuit de afdeling mee over de inhoud van het onderwijs, zo valt bijvoorbeeld opdracht 6 (advance care planning) van Healthy Ageing onder onze verantwoordelijkheid.
  • Profileringsonderwijs heeft als doel om je als bachelor student geneeskunde te helpen te oriënteren op je toekomstige medische beroep. Tijdens profileringsprojecten (PP) en cursussen (PC) kan dat door verbreden of verdiepen: een onderwerp uitdiepen dat in de reguliere opleiding niet aan bod komt, of meer verdieping in een onderwerp dat wel aan bod komt.  

    In het tweede jaar van de bachelor geneeskunde moeten alle studenten een project of cursus volgen. Het aanbod wordt twee keer per jaar in een syllabus op Brigthspace gepubliceerd. 
    De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde en Langdurige Zorg organiseert elk jaar diverse projecten in de vorm van praktijkprojecten en wetenschappelijke projecten. Voor meer informatie over de projecten verwijzen je naar de syllabus persoonlijke profilering en/of kun je contact opnemen met de onderwijscoördinatoren via [email protected].
  • Wij begeleiden studenten graag bij hun bachelor project. Heb je al een project in gedachten binnen de eerste lijn (huisartsengeneeskunde) of langdurige zorg (ouderengeneeskunde), maar zoek je nog een begeleider, neem gerust contact met ons op via [email protected]. Het is ook mogelijk om aan te sluiten bij de bestaande onderzoeken in het UMCG. Onze afdeling heeft verschillende aandachtsgebieden waarbij je kunt aansluiten. Wil je hier meer over weten, mail dan naar [email protected].