Aioto worden

Huisartsopleiding en promotieonderzoek combineren
Huisartsopleiding en promotieonderzoek combineren

Spreekt het doen van wetenschappelijk onderzoek je aan? En wil je een bijdrage leveren aan de wetenschappelijke onderbouwing en verdere ontwikkeling van de huisartsgeneeskunde? Dan is het combineren van de opleiding tot huisarts met een promotieonderzoek misschien iets voor jou.
Als Arts In Opleiding Tot Huisarts en Onderzoeker (aioto) wissel je de huisartsopleiding af met onderzoek. Dit doe je volgens een programma dat je inricht samen met de begeleider van het onderzoek en het hoofd van de Huisartsopleiding UMCG. Het totale traject duurt zes jaar: 3 jaar opleiding en 3 jaar onderzoek. Aan het eind van deze periode ben je huisarts en gepromoveerd onderzoeker. 

De huisartsopleiding en het promotietraject zijn onderdeel van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde en Langdurige Zorg van het UMCG. Binnen deze afdeling werken diverse wetenschappelijk onderzoekers. Het onderzoek van de afdeling vindt voor een deel plaats in de eigen Academische Huisartsenpraktijk Groningen, waardoor het onderzoek een directe link heeft met de dagelijkse praktijk.

Hoe vind je een promotieplek?

Als je aioto wilt worden, solliciteer je voor een baan als promovendus én voor een opleidingsplek bij de huisartsopleiding. 

Solliciteren voor een opleidingsplek doe je via de site van Huisartsopleiding Nederland. Vink bij de sollicitatie voor de huisartsopleiding aan dat je aioto wordt, ook als je nog bezig bent met de sollicitatieprocedure voor de promotieplek. Word je bij beide plekken aangenomen dan word je automatisch geplaatst bij het betreffende opleidingsinstituut. 

Het vinden van een promotieplek is maatwerk. Vacatures worden op verschillende manieren en plekken gepubliceerd, dus dit vraagt dat je hier actief naar moet zoeken. 

Meer informatie over het aioto-traject lees je op de website van de LOVAH. Informatie over de aioito-regeling staat op de website van SBOH

Acht vacatures voor artsen in opleiding tot huisarts en onderzoeker

Het Landelijk consortium Onderzoek van Onderwijs van Huisartsopleiding Nederland is op zoek naar 8 ambitieuze artsen die als aioto – arts in opleiding tot huisarts en onderzoeker – hun opleiding tot huisarts aan één van de Nederlandse huisartsopleidingen willen combineren met een promotietraject op het gebied van leren en opleiden in de huisartsgeneeskunde.

Lees meer over deze unieke kans en bekijk de vacatures op de website van Huisartsopleiding Nederland.

Contact

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail aan onze aioto-coördinator. Zij kan je meer vertellen over (toekomstige) vacatures, de procedure en/of in contact brengen met een aioto, om je zo verder te oriënteren

Gemma Maters
Aioto-coördinator