​​​Intervisie is een vorm waarbij je samen met andere zorgprofessionals reflecteert op persoonlijke vraagstukken en knelpunten uit je eigen werksituatie. Tijdens de intervisie worden vraagstukken verhelderd, ontstaan er nieuwe inzichten en nieuwe mogelijkheden om het vraagstuk aan te pakken.

 

Het kan bevrijdend, relativerend en inzicht gevend zijn om naar jezelf te kijken, je kwetsbaarheid en kracht in je vak te delen en daarbij ook de verhalen van anderen te horen.

‘Ik wist nooit dat anderen met dezelfde dingen worstelen als waar ik zelf tegen aanloop’ is een veelgehoorde reactie bij de evaluatie van intervisiebijeenkomsten. Herkenning enerzijds en verruiming van uw perspectief en uit uw comfortzone stappen anderzijds, maken intervisie erg geschikt voor uw persoonlijke ontwikkeling.

Een intervisiegroep kan monodisciplinair of multidisciplinair samengesteld zijn. De intervisiegroep bestaat uit ongeveer 5-6 personen en komt regelmatig bij elkaar voor een bijeenkomst van 1 à 2 uur. Vanuit het WIOO bieden wij begeleiding aan bij intervisie. De rol van de begeleider bestaat uit het uitleggen en bewaken van de gekozen methode en uit het creëren van een respectvolle en constructieve sfeer waarin gewerkt kan worden.

Kosten

Kosten zijn afhankelijk van de manier waarop intervisie wordt aangeboden.​

Meer weten?

Wil je meer weten over intervisie, bijvoorbeeld over de kosten, of wil je je aanmelden voor intervisie? In het cursusaanbod vind je meer informatie en kun je je inschrijven. Je kunt ook contact opnemen:

A. Beukema
(t) +31 50  361 32 35

A.R. Yedema
(t) +31 50 361 90 92
stuur een bericht

Secretariaat
stuur een bericht

Group Peer Support

During peer support sessions, participants spend time with their peers reflecting on personal issues and challenging situations that they encounter in their work. The peer support process helps participants to bring the issues raised into sharper focus, to gain new insights and to explore possible solutions.
Learn more about Group Peer Support.