Stages, coschappen en afstuderen in het UMCG

 
 
Tijdens een stage doe je werkervaring op. Een stage in een ziekenhuis is niet voor iedere studie even vanzelfsprekend. Toch biedt het UMCG mogelijkheden voor studenten van verschillende opleidingen en niveau's. Zowel zorggerelateerd als niet-zorggerelateerd.
 • Tijdens de studie Geneeskunde kom je op verschillende momenten in aanraking met de praktijk. Het UMCG is voor studenten Geneeskunde in Groningen een logische plek om stages en co-schappen te doen. Prima voorzieningen en een goede oriëntatie op een eventuele loopbaan in het UMCG.

  Lees meer over  coschappen en stages
 • In het UMCG kun je voor je studie mbo-v of hbo-v Verpleegkunde stage lopen. We hebben speciale afspraken met mbo-instellingen in Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Voor mbo-v kun je stage lopen via het UMCG Gilde variant. Bij de hbo-v kun je regulier stage lopen of meedoen aan de variant Boeien en Binden.

  Lees meer over verpleegkunde en stages
 • Het UMCG is een opleidingsinstituut in hart en nieren. Jaarlijks zijn er stage- en afstudeerplaatsen beschikbaar voor studenten van hbo- en mbo-zorggerelateerde opleidingen. Zoals bijvoorbeeld voor Helpende Zorg Welzijn, Fysiotherapie, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, en Medisch Laboratorium Onderwijs. 

  Lees meer over zorggerelateerde opleidingen en stages
 • Studeer je bijvoorbeeld Communicatie, ICT, Toegepaste Wiskunde, Sociologie of Rechten? Ook dan ben je welkom in het UMCG.  Voor studenten met een mbo-, hbo- of wo-opleiding die zich niet vanzelfsprekend richt op de gezondheidszorg, hebben we regelmatig mogelijkheden voor stage, afstuderen of scriptie(onderzoek) en soms ook over minor- of specialisatieopdrachten. 

  Lees meer over niet-zorggerelateerde opleidingen en stages

Heb je nog vragen? 

Neem dan contact op met het Studentenbureau