Studentenbureau UMCG

Het UMCG is een opleidingsinstituut in hart en nieren. Jaarlijks doen zo’n 1500 studenten in het UMCG een stage, co-schap of (afstudeer)onderzoek. Dat zijn bijvoorbeeld studenten Geneeskunde of studenten Verpleegkunde. Maar dat zijn óók studenten van heel andere opleidingen en studies. Denk bijvoorbeeld aan Bedrijfskunde, Communicatie, Sociologie of Pedagogiek.

Studentenbureau UMCG regelt:

 • stages voor alle studenten die in het UMCG een stage lopen of willen lopen. Van (V)MBO tot WO en van voeding en diëtetiek tot bedrijfskunde;
 • de co-schappen van studenten Geneeskunde;
 • afstudeeropdrachten voor studenten van de Hanzehogeschool, de RuG en andere HBO- of WO-instellingen.
 • Vragen kun je alleen per mail stellen. Je ontvangt binnen twee weken een antwoord.

  [email protected]
  voor alle vragen over en van studenten geneeskunde. In de bachelorfase over zorgstage, keuzeproject en bachelorthesis. Tijdens de masterfase over co-schappen, stage Wetenchap en Semi-artsstage.

  [email protected]
  voor alle vragen over en van verpleegkundige stages (hbo-v en mbo-v). En voor vragen over stages voor zorggerelateerde opleidingen zoals HLO, SPH, Fysiotherapie, SPW en MLO doktersassistente.

  [email protected]
  voor alle vragen over stage, afstuderen, scriptie, thesis en onderzoek voor studenten uit niet-zorg-opleidingen, zoals Communicatie, Bedrijfskunde, Accountancy, Sociologie en Toegepaste psychologie. Via dit mailadres kun je niet solliciteren, hoe je dat wel doet vind je hieronder bij ‚solliciteren‘.

 • Ben je benieuwd naar de beschikbare stage-, afstudeer- of scriptieplaatsen? Of heb je een eigen idee voor een afstudeeronderzoek? Bekijk dan de actuele vacatures voor studenten. Hier vind je ook informatie over hoe je kunt solliciteren.

  Staan er geen passende opdrachten bij of heb je een eigen idee voor een onderzoek of stageplaats? Dan kun je ook open solliciteren.

  Studenten verpleegkunde (mbo en hbo) kunnen niet open solliciteren, voor hen bestaan vaste afspraken.

 • Studeer je bijvoorbeeld Communicatie, ICT, Toegepaste Wiskunde, Sociologie of Rechten? Ook dan ben je welkom in het UMCG. Voor studenten met een mbo-, hbo- of wo-opleiding die zich niet vanzelfsprekend richt op de gezondheidszorg, hebben we regelmatig mogelijkheden voor stage, afstuderen of scriptie(onderzoek) en soms ook voor minor- of specialisatieopdrachten.

  Lees meer over niet-zorggerelateerde opleidingen en stages

 • Het Studentenbureau UMCG bevindt zich op het UMCG terrein, ingang 28 (het Zusterhuis). Iedereen met vragen, opmerkingen en suggesties over opleiden en onderwijs is welkom!