Verpleegkunde

Leerwerktrajecten en stages
Leerwerktrajecten en stages
​In het UMCG kun je voor je studie mbo-v of hbo-v Verpleegkunde stage lopen. We hebben speciale afspraken met mbo-instellingen in Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. 

 

Voor mbo-v kun je stage lopen via het UMCG Gilde variant. Bij de hbo-v kun je regulier stage lopen of meedoen aan de variant Boeien en Binden.
 • Het UMCG biedt als leren-werken traject het UMCG Gilde aan. Andere stagevormen zijn niet mogelijk. De selectie voor de beschikbare plaatsen vindt plaats bij de betrokken opleidingen. Je kunt dus niet rechtstreeks bij het UMCG solliciteren.

  Leertrajecet mbo-v: Gilde MBO-4 

  Het UMCG Gilde biedt jou de mogelijkheid om de tweede helft van je niveau 4 opleiding binnen het UMCG te doen. Dat geldt niet alleen voor de praktijk. Ook je lessen vinden hier plaats. Iedere dag is er een docent aanwezig in het leerhome. En de praktijk? Die leer je van de UMCG-collega’s.  

  Lees meer over Gilde verpleegkunde
   

  Meer weten?

  Wil je meer weten over het UMCG Gilde? Als leerling in het voortgezet onderwijs kun je informeren bij de MBO-V opleiding van het Alfa-college, het ROC Menso Alting of het Noorderpoort. Volg je al de MBO-V opleiding, dan kun je  je vragen stellen aan de BPV-coördinator, SLB-er of mentor van jouw ROC.
 • Stages hbo-v

  Het UMCG is voor studenten van de Academie voor Verpleegkunde een logische stageplek. Je kunt hier als zorgprofessional in opleiding veel leren. Je maakt deel uit van een boeiende organisatie die voortdurend werkt aan betere zorg. Het ziekenhuis en de Hanzehogeschool trekken vaak gezamenlijk op bij vernieuwingen in onderwijs en praktijk.

  Onderzoeksstages hbo-v

  Het UMCG werkt samen met de lectoraten 'Transparante zorgverlening' en 'Verpleegkundige innovatie en positionering' van de Hanzehogeschool. Als hbo-verpleegkundestudent kun je in het UMCG een korte praktische onderzoeksstage doen die aansluit bij een van de lectoraten. Het Studentenbureau UMCG inventariseert 2 keer per jaar de onderzoeksvragen die er zijn binnen de organisatie. In juni en december legt de Hanzehogeschool deze onderzoeksvragen voor aan de studenten en is het mogelijk je er op in te schrijven.

  Leerwerktraject hbo-v

  Het UMCG verzorgt samen met de Hanzehogeschool Groningen de opleiding HBO Verpleegkunde (HBO-V) in het traject Boeien en binden in het UMCG. Kies je voor dit traject, dan ben je de eerste twee jaar student aan de Hanzehogeschool en vanaf het derde leerjaar stagiaire in het UMCG. 

  Meer weten?

  Inschrijving voor en meer informatie over stage lopen, een onderzoeksstage of het traject ‘Boeien en Binden’ in het UMCG kun je krijgen via de Academie voor Verpleegkunde van de Hanzehogeschool. Het UMCG en de Hanzehogeschool maken afspraken over beschikbare stageplaatsen. Je kunt dus niet individueel solliciteren bij het UMCG, je doet dat via je eigen opleiding.

   

Meer weten?

Neem gerust contact op met het studentenbureau