Hypnose bij kinderen in de medische setting

Driedaagse basiscursus
Driedaagse basiscursus
Datum:
DATUM NOG NIET BEKEND
Soort cursus:
Cursus

Er kunnen zich bij patiënten problemen voordoen waar u als zorgprofessional geen oplossing voor kan bieden. Uit veel verschillende onderzoeken is gebleken dat medische hypnose een gunstig effect kan hebben bij volwassenen en kinderen vanaf ca. 6 jaar met o.a. buikpijn, hoofdpijn, chronische pijn, chronische ziekten, klachten die niet berusten op een lichamelijke ziekte of aandoening, slaapproblemen, bedplassen, ontlastingsproblematiek, tics, angst, eczeem en astmatische problematiek. (Kinder)hypnose verheugt zich in een groeiende belangstelling binnen de (kinder)geneeskunde in Nederland, onder meer dankzij recent nationaal en internationaal onderzoek.

 • Doelgroep

  Artsen, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten en (kinder)fysiotherapeuten. Ook andere geïnteresseerde zorgprofessionals zijn van harte welkom.

  Doel

  Leerdoelen van deze cursus:
  • aanleren van hypnotische inductie- en verdiepingstechnieken bij kinderen
  • introduceren en stimuleren van het gebruik van hypnose bij kinderen en hun ouders
  • vaardig worden in hypnotisch taalgebruik
  • gericht indiceren en gebruik maken van de toepassingsmogelijkheden van hypnose bij verschillende leeftijdsgroepen
  • gericht indiceren en gebruik maken van de toepassingsmogelijkheden van hypnose in de kindergeneeskunde (met name gericht op de reductie van pijn en stress)
  • toepassen van zelfhypnose

 • Programma

  Cursusdata
  Meer informatie over de cursusdata volgt.

  In deze driedaagse cursus word je geschoold in de noodzakelijke basistechnieken voor een doeltreffend gebruik van hypnose bij kinderen, zodat je na afloop in staat bent om eenvoudige hypnose-interventies toe te passen.

  Tijdens deze cursus wordt behandeld wat hypnose wel is en wat niet. Onderwerpen als taalgebruik, metaforen, trance-inductietechnieken, tranceverdiepingstechnieken en angst- en pijnreductietechnieken komen aan bod. Gedurende de cursusdagen oefent u met deze diverse technieken. Er wordt gewerkt met videodemonstraties en plenaire presentaties.

  Bekijk ook het uitgebreide programma.

  Locatie
  Onderwijscentrum UMCG

  Docent

  E.M. Groeneveld, therapeut medische hypnose en kinderverpleegkundige, Beatrix Kinderziekenhuis UMCG en docent/eigenaar van Skills4Comfort en Hypnoord
  Dr. M.J. van Vliet, kinderarts sociale pediatrie, Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

  Accreditatie

  Het programma is geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V, VSR, KNGF en de NVK.

  Organisatie

  Centrum Bij- en Nascholing van het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden

 • Kosten

  Deelname aan deze cursus kost € 925,- per persoon. Inclusief koffie/thee, lunches en reader). Voor UMCG-medewerkers geldt dat zij ook via kostenplaats kunnen betalen. 

  Inschrijving

  Inschrijving is nog niet mogelijk. Heeft u interesse in deelname? Stuur dan een e-mail naar: [email protected], dan informeren wij u zodra u zich kunt inschrijven.

 • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
  Centrum Bij- en Nascholing
  (t) 050-3611402 (e) [email protected]