Aioto worden

Opleiding tot specialist ouderengeneeskunde combineren met promotieonderzoek
Opleiding tot specialist ouderengeneeskunde combineren met promotieonderzoek
Spreekt het doen van wetenschappelijk onderzoek je aan? En wil je een bijdrage leveren aan de wetenschappelijke onderbouwing en verdere ontwikkeling van het specialisme ouderengeneeskunde? Dan is de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde in combinatie met een promotieonderzoek misschien iets voor jou!
Als Arts In Opleiding Tot Onderzoeker (aioto) wissel je de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde af met onderzoek. Dit doe je volgens een programma dat je inricht samen met de begeleider van het onderzoek en het hoofd van de Opleiding Ouderengeneeskunde Groningen. Het totale traject duurt zes jaar: 3 jaar opleiding en 3 jaar onderzoek. Aan het eind van het traject ben je specialist ouderengeneeskunde en gepromoveerd onderzoeker.

De opleiding en het promotietraject zijn onderdeel van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde en Langdurige Zorg van het UMCG. Binnen deze afdeling werken diverse wetenschappelijk onderzoekers. Het onderzoek van de afdeling vindt voor een deel plaats binnen het Universitair Netwerk Ouderenzorg – UMCG (UNO-UMCG), waardoor het onderzoek een directe link heeft met de dagelijkse praktijk.

Interesse in een aioto-traject?

Als je aioto wilt worden, solliciteer je voor een baan als promovendus én voor een opleidingsplek bij de Opleiding Ouderengeneeskunde Groningen.

Het vinden van een promotieplek is maatwerk. We hebben binnen de opleiding zicht op de vacatures voor een promotietraject. Soms gaat het om een subsidie specifiek voor een aioto-traject vanuit het programma Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde, dat in opdracht van SBOH wordt uitgevoerd. Het is ook mogelijk om met toestemming van SBOH een promotietraject binnen een ander subsidieprogramma te volgen. Actuele vacatures vind je hieronder. Laat in ieder geval je interesse in een aioto-traject aan ons weten!

Algemene informatie over het aioto-traject lees je op de website van SOON en de website van SBOH.

Contact

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail aan dr. W. (Wim) Drenthen, plaatsvervangend hoofd en docent. Hij kan je meer vertellen over (toekomstige) vacatures en de procedure.