Zie de mens!

Training in het menselijk functioneren en gezondheid met behulp van de International Classification of Functioning, Disability and Health (ICF)
Training in het menselijk functioneren en gezondheid met behulp van de International Classification of Functioning, Disability and Health (ICF)
Datum:
DATUM NOG NIET BEKEND
Soort cursus:
Training

'De mens centraal!' in plaats van de behandeling of de ziekte. Dat is leidend als het gaat om goede verpleegkundige zorg. In deze praktijkgerichte training leer je als verpleegkundige de ICF te gebruiken bij het in kaart brengen van mensen hun functioneren en gezondheid en leer je wat mensen belangrijk vinden in hun leven, welke doelen zij nastreven in het leven en leer je hun leefomgeving kennen. Bovendien leer je om samen met de patiënt/cliënt en professionals waarmee je in de praktijk samenwerkt een op de patiënt/cliënt gericht plan te ontwikkelen ten aanzien van het handhaven of verbeteren van diens functioneren en gezondheid. Tot slot leer je hoe je met behulp van de digitafel de betrokkenheid van de patiënt/cliënt vergroot en daardoor betere informatie krijgt over de persoon. 

 • Doelgroep

  Verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten

  Doel

  Na afloop van deze training kun je de ICF toepassen in je eigen praktijk.

  Duur

  De training bestaat uit vijf dagdelen van 12.45-17.00 uur.

 • Programma

  Lesdata (12.45-17.00 uur)
  Meer informatie over de lesdata volgt.

  Je krijgt van experts tips en trucs via korte verdiepingsvoordrachten, casuïstiek besprekingen en training van praktijksituaties. 

  Bekijk ook het uitgebreide programma.

  Locatie
  Onderwijscentrum UMCG

  Docent

  Dr. H.A. (Gonda) Stallinga, senior onderzoeker, PhD, RN (np) UMCG-RUG

  Accreditatie

  Het programma is geaccrediteerd door VenVN en wordt  aangevraagd bij het VSR. 
   

  Organisatie

  Centrum Bij- en Nascholing van het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden in samenwerking met de afdeling Gezondheidswetenschappen | Sectie Verplegingswetenschap UMCG-RUG.

 • Toelating

  • Je bent verpleegkundige (kwalificatieniveau 4 of 5) of verpleegkundig specialist.
  • Je bent werkzaam in de intra- of extramurale zorg (dienstverband of als ZZP).
  • Je hebt in je praktijk een werkbegeleider die je begeleidt bij de nascholing. De werkbegeleider is bij voorkeur een verpleegkundige die de cursus werkbegeleiding heeft gevolgd. Echter, afhankelijk van de praktijksituatie kunnen ook anderen de rol als werkbegeleider op zich nemen.
  • Je bent computervaardig.

  Kosten

  Deelname aan deze training kost € 1.075,- per persoon. Voor UMCG-medewerkers geldt dat de deelnamekosten worden gefinancierd vanuit het AOB. Kosten onder voorbehoud.

  Je dient het volgende boek aan te schaffen:
  Functioneren als focus van zorg en welzijn 
  Gonda Stallinga en Yvonne Heerkens
  Uitgever: Bohn Stafleu en van Loghum
  ISBN nummer: 9789036826402
   

  Inschrijving

  Inschrijving is nog niet mogelijk. Heb je interesse in deelname? Stuur dan een e-mail naar: [email protected], dan informeren wij je zodra je je kunt inschrijven.

 • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
  Centrum Bij- en Nascholing
  (t) 050 – 361 0265 (e) [email protected]