Voedselveiligheid op verpleegafdelingen, basiscursus

Periode:
Soort cursus:
Cursus

Goede voeding is belangrijk voor het genezingsproces van patiënten. Het is in het belang van de patiënt dat het UMCG goede voeding verstrekt en ook veilig met de voeding omgaat. De voedselveiligheidsnorm ISO 22.000 schrijft voor hoe ziekenhuizen met voeding moeten werken. In de basiscursus ‘Voedselveiligheid op verpleegafdelingen’ leer je hoe je werkt volgens de norm. De cursus is in samenwerking met het cluster voedingszorg van de facilitaire dienst van het UMCG ontwikkeld.

  • Doelgroep

    UMCG-medewerkers die zich bezig houden met het bereiden, serveren en bewaren van voeding op verpleegafdelingen: voedingsassistenten, afdelingsassistenten, helpenden en assistenten in de zorg. De cursus kan ook op maat ontwikkeld worden. Dit kan ook voor niet-verpleegafdelingen: HACCP ISO 22000.

    Duur

    De cursus duurt één dag van 08.30-16.30 uur.

  • Programma

    8.30 - 9.30 uur: Infectiepreventie
    9.30 - 16.30 uur: Voedselveiligheid op verpleegafdelingen

    Aan het einde van de les wordt een toets afgenomen.

    Locatie
    Onderwijscentrum UMCG

  • Kosten

    Deelnamekosten ad € 205,- per persoon worden gefinancierd vanuit het Algemeen Opleidingsbudget. Eventuele verletkosten zijn voor rekening van de afdeling.

    Inschrijving

    Deelname is aan een minimum en maximum aantal gebonden. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst.

  • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
    Secretariaat School of Nursing & Health | Onderwijsadministratie Zorgopleidingen
    (t) 050 - 36 170 13 (e) [email protected]