Voedingszorg

Periode:
T/M
Soort cursus:
Cursus

De zorg rondom de voeding is een belangrijk onderdeel van het genezingsproces van de patiënt. In deze cursus Voedingszorg leer je onder andere over de samenstelling van (dieet)-voeding en de belangrijkste diëten op de verpleegafdelingen. Een workshop drinkvoeding maakt ook onderdeel uit van deze cursus. Andere onderwerpen zijn: het bestellen van diverse soorten voeding en werken met de broodbuffetwagen. Verder leer je informatie op te zoeken in digitale kennisbronnen. Wat je leert in de cursus kun je tijdens de drie stage momenten gelijk in de praktijk brengen.

De basiscursus Voedselveiligheid is bij de cursus inbegrepen. Deze cursus is verplicht om in een afdelingskeuken te kunnen werken.

  • Doelgroep

    De cursus is bestemd voor nieuwe UMCG-medewerkers in de afdelingskeukens.

    Doel

    Na de cursus ben je in staat om zelfstandig alle voedingstaken te verrichten op de verpleegafdelingen.

    Duur

    De cursus bestaat uit zeven dagdelen, gevolgd door twee dagdelen basiscursus Voedselveiligheid.

  • Programma

    Cursusdata
    15 mei 2025
    22 mei 2025
    5 juni 2025
    12 juni 2025
    19 juni 2025 
    26 juni 2025
    1 juli 2025 (Basiscursus Voedselveiligheid)
    3 juli 2025
    8 juli 2025 (Basiscursus Voedselveiligheid)

    Programma
    Meer informatie over het programma volgt.

    Locatie
    Onderwijscentrum UMCG

    Organisatie

    De cursus is ontwikkeld door de afdeling Diëtetiek in samenwerking met het bedrijfsbureau Facilitaire Services.

  • Kosten

    Deelname aan deze cursus kost € 365,- per persoon. 

    Inschrijving

    Inschrijving gaat via je leidinggevende. Deelname is aan een minimum en maximum aantal gebonden. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst.

  • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
    Onderwijsadministratie Zorgopleidingen
    (t) 050 - 36 19 208 (e) [email protected]