Solliciteren naar een opleidingsplaats banner

Solliciteren naar een opleidingsplaats

Sollicitatieprocedure, regels, voorwaarden en startdata
Sollicitatieprocedure, regels, voorwaarden en startdata
Solliciteren voor de huisartsopleiding doe je via Huisartsopleiding Nederland
 
Je kunt 2 keer per jaar solliciteren. De opleiding start elk jaar in maart en september. Er zijn op dit moment voor Groningen en Zwolle samen ongeveer 90 opleidingsplaatsen per jaar. Meer informatie over de sollicitatieprocedure, de regels en voorwaarden vind je ook op de website van Huisartsopleiding Nederland.

Wil je eerst meer informatie?

Overweeg je te solliciteren voor de huisartsopleiding, maar weet je nog niet zeker wat je kunt verwachten? Neem gerust contact op om kennis te maken met de opleiding of maak kennis met de praktijk en meld je aan voor de Meeloopdag bij jou in de buurt.

Aangenomen in Groningen of Zwolle en dan?

Ben je aangenomen bij de huisartsopleiding? Van harte gefeliciteerd! Als je bij de Huisartsopleiding UMCG in Groningen of Zwolle bent geplaatst, nodigen we je uit voor een informatiebijeenkomst. Tijdens deze (online) bijeenkomst maak je kennis met je mede-aio's, ontvang je informatie over de arbeidsvoorwaarden, de koppelingsprocedure, vrijstellingen en welke praktische zaken je nog moet regelen. De bijeenkomst vindt ongeveer drie maanden voor de start van de opleiding plaats.

Koppeling met een opleider

Wij zorgen voor een opleidingspraktijk of stageplaats in de regio waar je geplaatst bent. De koppelingsprocedure start 3 maanden voor je aan de opleiding begint. Je ontvangt van ons van een aantal opleiders hun leerwerkplan. Op basis hiervan mag je jouw voorkeuren aangeven. Hieruit volgen kennismakingsgesprekken met 4 opleiders. Na deze gesprekken geef jij je voorkeur aan, de opleiders doen dat op hun beurt ook. Met deze informatie wordt de meest optimale koppeling berekend door het online platform dat we hiervoor gebruiken. Hoe dit precies werkt, hoor je tijdens de informatiebijeenkomst.

Vrijstellingen

Voorafgaand aan de start van de opleiding heb je de mogelijkheid om vrijstellingen aan te vragen op basis van eerder verworven competenties. Tijdens en na de informatiebijeenkomst ontvang je informatie over het aanvragen van vrijstellingen. Ook op de website van Huisartsopleiding Nederland vind je informatie over of je in aanmerking komt voor een vrijstelling en daarmee dus je opleidingsduur kunt verkorten.

Contact

​​​​​​​Heb je nu al vragen over het aanvragen van een vrijstelling? Stuur dan een e-mail naar de coördinator planning en verlof.