Regionale en bijzondere opleidingsplaatsen

De Huisartsopleiding UMCG biedt jou de mogelijkheid om te kiezen voor regionaal opleiden in Zuidoost-Drenthe, Leeuwarden en omgeving of de Noordoostpolder en Urk. Of voor een unieke opleidingsplek op 1 van de Waddeneilanden.

Wat houdt regionaal opleiden in?

Regionaal opleiden betekent dat je alle stages voor de huisartsopleiding in hetzelfde gebied doet. Dat is niet alleen leuk, maar brengt ook veel voordelen met zich mee. Dat zijn voordelen voor jou, maar ook voor de regio.

De voordelen van regionaal opleiden

De voordelen voor jou als huisarts in opleiding zijn groot
 • Je leert de regio en alle partners daar goed kennen.
 • Je bouwt aan een netwerk, binnen en buiten je werk.
 • Minder reistijd: 4 dagen per week ben je in je eigen regio, de 5e dag ga je naar Groningen of Zwolle voor de terugkomdag.
 • Je wordt sneller betrokken bij regionale scholing en besturen.
​​​​​​​Met regionaal opleiden kun je proeven van de onderlinge sfeer tussen huisartsen en waarnemers in de regio. Een sfeer waarin artsen elkaar helpen en het vak in de volle breedte wordt uitgeoefend.

Wil je nu al meer weten over regionaal opleiden of een plek op een Waddeneiland? Neem dan contact op via [email protected].
 • Emmen is niet de hoofdstad van de provincie, maar wel de grootste stad van Drenthe. En dat merk je! Als huisarts behandel je een diverse groep patiënten. Kies je voor regionaal opleiden in deze streek, doe je al je stages in de gemeentes Emmen, Coevorden of Borger-Odoorn.

  Regionaal opleiden in de regio Zuidoost-Drenthe behoort tot de mogelijkheden voor zowel aios die bij opleidingslocatie Groningen als Zwolle geplaatst zijn.
  ​​​​​​​

  Ervaring van Jeffrey

  Jeffrey Heidotting is geboren en getogen in Zuidoost-Drenthe. Hij was erg blij met de mogelijkheid tot regionaal opleiden. “Ik heb het hier altijd fijn gehad en voel me thuis. Bovendien heb ik het geluk dat ik goed kan leren en zo kan ik wat terugdoen voor de regio.” Hij is zeker van plan om huisarts in zijn regio te worden. “Het is niet zo dat ik daarvoor getekend heb, maar ik zie echt alleen maar voordelen.” Lees het verhaal van Jeffrey en zijn opleider.​​​​​​​
  ​​​​​​​

  Ervaringen huisartsen

  Wat maakt het zo leuk om huisarts te zijn in deze regio? Bekijk dit filmpje op YouTube waarin huisartsen Sybout Hogervorst en Marije Engelbertink je dit vertellen. 
  ​​​​​​​
 • Kies je voor Friesland dan doe je al je stages in de gemeente Leeuwarden en omgeving. Je kan kiezen voor regionaal opleiden in deze regio wanneer je bent geplaatst voor opleidingslocatie Groningen.

  Ervaringen huisartsen  
  Op de website van 11huisartsen vind je de verhalen van enkele huisartsen in Friesland. Meer informatie over wonen, werken en recreëren in of rondom Leeuwarden lees je in de informatiebrief van de gemeente.
 • Kies je voor regionaal opleiden in de Noordoostpolder en Urk dan volg je gedurende je opleiding al je stages in de gemeente Noordoostpolder en Urk. Deze mogelijkheid wordt aangeboden wanneer je bent geplaatst voor opleidingslocatie Zwolle.
  ​​​​​​​

  Ervaringen huisartsen

  Op de website van polderdokter vertellen een aantal huisartsen over hun ervaring en vind je meer informatie over wonen, werken en vrijetijdsbesteding in de polder.

Bijzondere opleidingsplaatsen op een Waddeneiland

De huisartsopleiding op een van de Waddeneilanden (Vlieland, Terschelling en Ameland) doen is een unieke en uitgelezen kans. Maar stage lopen op een Waddeneiland betekent ook dat je daar moet wonen. Vanuit de SBOH, de werkgever van artsen in opleiding, is er de mogelijkheid om een vergoeding te krijgen voor eventuele extra woonlasten en reiskosten. Meer informatie hierover vind je op de website van de SBOH.
 

Ervaring van Youri

“Een dag nadat ik hoorde dat ik was ingeloot in Groningen, heb ik laten weten dat ik interesse had in een plek op een Waddeneiland. Ik woon en werk nu op Ameland”, vertelt aios Youri Poelemeijer. “Ik word hier herkend in de supermarkt en begroet. Dat is echt wel een groot verschil met wonen en werken in Amsterdam. Ik dacht dat Amelanders wat stug zouden zijn. Maar zolang jij jezelf bent en niet te hoog van de toren blaast, maak je snel contact met de lokale inwoners.” Lees het verhaal van Youri over zijn opleiding op de waddeneilanden.​​​​​

Contact

​​Wil je meer informatie? We vertellen je graag meer over de opleiding en mogelijkheden. Stuur een mail of bel.