Hoe start je een leerafdeling?

Alles over de criteria en voorwaarden waar je aan moet voldoen 
Alles over de criteria en voorwaarden waar je aan moet voldoen 
Ben je enthousiast geworden over het fenomeen leerafdelingen en denk je er over na om er één te starten? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt.

Ondersteuning vanuit het Studentenbureau

Afdelingen die leerafdeling willen worden en voldoen aan de criteria, krijgen ondersteuning vanuit het Studentenbureau van het UMCG. Volgens een format met checklist wordt de leerafdeling opgezet en worden de betrokkenen ingewerkt in hun rol. Inmiddels zijn op deze manier al meerdere leerafdelingen opgezet.

Financieel

De financiële middelen voor een leerafdeling worden deels beheerd vanuit het Studentenbureau UMCG. Dit waarborgt de inzet van collega's die verantwoordelijk zijn voor de personele (indirecte) begeleiding en maakt het mogelijk om de begeleiding te ondersteunen met aanbod voor onderwijskundige professionalisering vanuit het Studentenbureau UMCG expertisecentrum.

Daarnaast worden stagiairs in de praktijk begeleid door leercoaches/ werkbegeleiders. Afdelingen ontvangen een genormeerde vergoeding vanuit een centraal budget om gemaakte kosten te kunnen compenseren.