Programma
Deze acute zorg vervolgopleiding bestaat uit een theorie- en praktijkdeel. Het theoriedeel wordt verzorgd door het Wenckebach Instituut van het UMCG en bestaat uit twee lesdagen per maand. Het ziekenhuis waar u werkzaam bent is verantwoordelijk voor het praktijkdeel van uw opleiding.
De vervolgopleiding bestaat uit vier modules:
Vakinhoudelijk handelen 1 (VH1, generiek voor alle AZ opleidingen)
Communicatie en samenwerking (CS, generiek voor alle AZ opleidingen)
Vakinhoudelijk handelen 2 (VH2, specifiek voor specifieke studierichting)
Kwaliteitszorg (KZ, generiek voor alle AZ opleidingen)
U kunt ook alleen module VH2 volgen. Voor deze module is startniveau IC / CCU verpleegkundige noodzakelijk. Aan de orde komen:
- de zorg voor ischemische patiënten
- de zorg voor patiënten met een hartziekte
- drukmetingen in en om het hart
- pacemaker implantatie
- stralingshygiëne
- het lezen en interpreteren van een ECG
- ritme- en geleidingstoringen
Je kunt een vrijstelling verkrijgen voor een theoretisch onderdeel van de opleiding. Wanneer je hiervoor in aanmerking komt en hoe je vrijstelling aanvraagt lees je bij Beleid rondom vrijstelling.
Toetsing
Module VH1 en VH2 kennen een aantal theorietoetsen. Eenmaal in de opleiding wordt een Proeve van Bekwaamheid afgenomen in de eigen werksetting. Daarnaast worden ook andere toetsvormen gehanteerd, waaronder beoordelingen op je werkplek.
Accreditatie
De volledige opleiding is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden. Het aantal accreditatiepunten vind je in het online Kwaliteitsregister.
Erkenning
De eindtermen van deze opleiding zijn nog niet vastgelegd door het College Zorg Opleidingen (CZO).