Basismodule Acute Zorg

Datum:
MEERDERE STARTDATA
Soort cursus:
Opleiding

De Basis Acute Zorg (BAZ) bestaat uit vier functie-overstijgende EPA’s. Dit betekent dat de beschreven beroepsactiviteiten generiek zijn en op iedere acute zorg praktijk voorkomen. Het onderwijs dat in de BAZ wordt aangeboden is ondersteunend om de gewenste bekwaamheid te realiseren binnen de EPA’s in de praktijk.  Tijdens klassikale onderwijsactiviteiten tref je in de groep professionals in de opleiding aan uit verschillende acute zorg praktijken. Samen leer je, door middel van uitdagende casuïstiek en interactieve opdrachten, om de benodigde kennis toe te passen. Onze bekwame docenten, die vaak zelf nog werkzaam zijn in de praktijk, ondersteunen je daarbij in je leerproces.  

Klinkt dit als iets voor jou? Meld je dan aan voor de BAZ!

De bouwstenen voor het CZO erkend verpleegkundig vervolgonderwijs zijn EPA’s. EPA staat voor Entrustable Professional Activity, dat wil zeggen een: ‘toe te vertrouwen beroepsactiviteit’. Deze beroepsactiviteiten zijn beschrijvingen van het dagelijks werk van een zorgprofessional binnen een bepaalde context. Door EPA's als basis te gebruiken ontstaan er flexibele leerroutes, omdat niet iedere praktijk hetzelfde is. Daardoor kunnen zorgorganisaties professionals flexibel inzetten om in te spelen op de veranderende zorgvraag en wisselende capaciteitsbehoefte. Hierdoor zijn zorgorganisaties én professionals klaar voor de zorgvraag van morgen.

 • Doelgroep

  Verpleegkundigen en andere professionals aan wie EPA’s gaan worden toevertrouwd in een Acute Zorg praktijk.

  Duur

  De Basismodule Acute Zorg duurt ongeveer zes maanden. De tijd die je nodig hebt om je EPA's te behalen is van meerdere factoren afhankelijk, waaronder de voortgang en beoordeling van je werk.

  Het onderwijs is geroosterd in twee dagen per drie weken contactonderwijs. Dit onderwijs kan klassikaal plaatsvinden en/of online.

 • Programma

  Meer informatie over het programma vind je hier.

  Startdata 
  13 mei 2024
  10 september 2024
  16 september 2024
  30 september 2024
  18 november 2024
  10 december 2024

  Locatie
  Onderwijscentrum UMCG

  Accreditatie

  De BAZ is geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V. Het aantal punten vind je in het online register.

 • Kosten

  Deelname aan deze module kost € 2.935,- per persoon.

  Inschrijving

  Om personeelsbeleid en opleidingscapaciteit op elkaar af te stemmen, maken we gebruik van een reserveringssysteem. je kunt je alleen inschrijven als er een plaats gereserveerd is. Voor meer informatie en een inschrijflink kun je contact opnemen met de Onderwijsadministratie: [email protected]l.

  In verband met capaciteitsafspraken in een convenant van Zorg voor het Noorden wordt bij de plaatsing van kandidaten prioriteit gegeven aan kandidaten die EPA’s gaan behalen in een acute zorg praktijk.

 • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
  School of Nursing & Health | Onderwijsadministratie Zorgopleidingen
  (t) 050 - 36 17013 (e) [email protected]