Patiëntenzorg is uitdagend en onvoorspelbaar. Daarom trainen zorgprofessionals en teams constant, zijn ze steeds op zoek naar verbetering van zorgprocessen en doen ze onderzoek. Met simulatie kun je dit zo echt mogelijk doen, zonder de patiëntenzorg te belasten. Waar het ooit begon met trainen van vaardigheden in een skillslab, wordt simulatie inmiddels veel breder ingezet. Hét moment voor een Simulation Center UMCG.
Wenckebach Skills Center UMCG wordt Simulation Center UMCG

In het UMCG begon simulatie ooit met een skillslab -in het Triadegebouw- waar studenten en professionals hun vaardigheden konden trainen. Met de verbouw van het UMCG in 2010 kwam er meer ruimte voor simulatie door het Wenckebach Skills Center UMCG: een unieke trainingsfaciliteit in Europa waar alle zorgprofessionals hun eigen vaardigheden en in teams kunnen trainen.

Nieuwe focus, nieuwe naam
Het Skills Center ontwikkelde zich tot een ziekenhuis in het klein. Je kunt er alles trainen, onderzoeken en nieuwe technologie ontwikkelen. Het team van ondersteuners, trainers en consulenten heeft inmiddels ontzettend veel kennis en ervaring in het simuleren van praktijksituaties. Een unieke combinatie die zorgt voor een veilige en uitdagende leeromgeving voor de hele regio. Die omgeving verdient een nieuwe naam: Simulation Center UMCG. Omdat niet skills maar simulatie centraal staat. De plek waar je ontdekt hoe we samen veiliger, leuker, efficiënter en toekomstgericht werken.

Neem een kijkje op de vernieuwde website voor een indruk van de mogelijkheden. Spreekt iets je aan of roept het vragen op? Neem vooral contact op met een van onze collega's.

Simulation Center UMCG: support voor zorgprofessionals en de gezondheidszorg.