Ondersteuning digitaal onderwijs
Wij geloven dat goed onderwijs en goede opleidingen ontstaan vanuit een solide, evidence informed onderwijsontwerp. Steeds vaker betekent dit dat we gebruik maken van technologie. Goed onderwijsontwerp is maatwerk: we maken een bewuste keuze voor de onderwijsvormen en -middelen die de meeste waarde toevoegen aan een specifieke onderwijslijn of -moment.

Met de volgende diensten kun je rekenen op een goede ondersteuning bij het digitaal vormgeven van je onderwijs.

 • Het WIOO beschikt over een breed assortiment aan applicaties die ingezet kunnen worden voor (digitaal) onderwijs. Denk hierbij aan Het UMCG LMS, het RUG LMS (Brightspace), online toets infrastructuur, videoplatforms, etc. Afhankelijk van het doel dat je nastreeft met een onderwijsactiviteit, kan het WIOO je ondersteunen in de vorm van advies, inrichting van systemen en instructie. 


 • Tijdens het werk heb je soms behoefte aan beknopte ondersteuning; hoe zat het ook alweer? Dit wil je tijdens je werk en op de plek waar je het nodig hebt kunnen raadplegen. Het WIOO heeft verschillende tools die voor deze 'performance support' ingezet kunnen worden. We kunnen begeleiden bij het de keuze voor het juiste hulpmiddel en de praktische invulling voor het gebruik hiervan.  


 • Met e-learning kunnen grote aantallen studenten of medewerkers in eigen tijd kennis opdoen of toetsen. Het WIOO biedt een grote hoeveelheid aan e-learningmodulen (zowel vakinhoudelijk als vakoverstijgend). Er zijn zowel extern ontwikkelde modulen als modulen ontwikkeld door medewerkers en docenten zelf.

  Bekijk het aanbod e-learning voor alle UMCG-ers en ook het aanbod e-learning voor studenten van de academische opleidingen. 


   


 • Wil jij zelf een e-learning maken voor studenten aan de medische faculteit? We kunnen jou ondersteunen bij de ontwikkeling, inclusief hoogwaardige afbeeldingen en animaties. Verzoeken voor dergelijke ondersteuning kunnen gericht worden aan de programmaleiders van de opleidingen.  

  Voor het maken van e-learning voor medische of verpleegkundige vervolgopleidingen, of andere doeleinden binnen het UMCG zijn er mogelijkheden van ‘DO-It-Yourself’ tot volledig begeleide producties. Neem daarvoor contact (e-mail) met ons.


 • Video is een zeer krachtig leermiddel. Het maken van een goede educatieve video kan veel werk zijn. Vaak begint dat bij het neerzetten van een goed verhaal dat aansluit bij de leerdoelen, uitgewerkt in een script. Maar je moet ook nadenken over attributen en voorbeelden die je wilt laten zien, andere mensen die je aan het woord wil laten of wil interviewen, en een geschikte locatie. En dan is er nog de technische kant: de camera, de audio, montage en huisstijl. Het WIOO kan je ontzorgen in dit proces, van een totaal verzorgde productie tot een Do-It-Yourself opnamestudio of ondersteuning op maat. 


 • Wil je een kennisclip of presentatie opnemen zonder je druk te maken om alle technische en organisatorische zaken? Het WIOO beschikt over een Do-It-Yourself opnamestudio, waar je zonder technische kennis aan de slag kunt en naar buiten loopt met een video die je direct kunt gebruiken. Meer weten? Neem dan contact met ons op! 


 • Heb je een idee om het onderwijs beter te maken met de inzet van technologie? Wil je aan de gang met een mobiele app, VR, AR, of wat dan ook? Het WIOO kan je zowel onderwijskundig als met de techniek en organisatie ondersteunen. 


Contact

Jorn Veltman, programmamanager Technology Enhanced Learning
Docentprofessionalisering
Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden