Toekomstige huisartsen opleiden banner

Toekomstige huisartsen opleiden

Word huisarts- of stageopleider en/of docent!
Word huisarts- of stageopleider en/of docent!
De Huisartsopleiding UMCG leidt huisartsen op die het beste uit zichzelf halen, die met compassie werken en die de kwaliteit bieden die je van een goede huisarts mag verwachten. En hier hebben we jou als huisarts of als arts op de spoedeisende hulp, in het verpleeghuis of in de GGZ bij nodig.  

Huisartsen in opleiding lopen 3 jaar stage. In het eerste en het derde jaar werkt de aios mee in de huisartsenpraktijk. In het tweede jaar zijn er 3 stages: op de spoedeisende hulp, in het verpleeghuis en in de GGZ. Tijdens alle stages zijn goede opleiders van groot belang voor de opleiding en verdere loopbaan van de nieuwe huisartsen. 

Onze huisartsopleiders en stageopleiders dragen samen met de docenten (groepsbegeleiders) de zorg voor het afleveren van goede huisartsen. De groepsbegeleiders van de huisartsopleiding werken in duo's: een huisarts samen met een andere professional, zoals een psycholoog of gedragswetenschapper. Tijdens de stages zijn collega's van de opleiders, zoals de doktersassistentes, verpleegkundigen en praktijkondersteuners, ook betrokken bij de opleiding. Al deze professionals samen zorgen ervoor dat de aios het hele werkveld leert kennen en te zien krijgt. 

Hier komt de kader title

De Huisartsopleiding UMCG is onderdeel van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde en Langdurige zorg. Het is een van de 8 opleidingen tot huisarts in Nederland. Jaarlijks starten ongeveer 90 aios met de opleiding in Groningen of in Zwolle. Een team van 70 artsen en ondersteuners staan garant voor kwalitatief goed onderwijs. Dit doen we samen met ruim 400 huisartsopleiders en zo'n 50 instellingen en ziekenhuizen in de regio.

Contact

Wil je meer informatie? We vertellen je graag meer over de opleiding en mogelijkheden. Stuur een mail of bel.