Zie de mens!

Training in het menselijk functioneren en gezondheid met behulp van de International Classification of Functioning, Disability and Health (ICF)
Training in het menselijk functioneren en gezondheid met behulp van de International Classification of Functioning, Disability and Health (ICF)
Periode:
T/M
Soort cursus:
Training

'De mens centraal!' in plaats van de behandeling of de ziekte. Dat is leidend als het gaat om goede verpleegkundige zorg. In deze praktijkgerichte training leer je als verpleegkundige de ICF te gebruiken bij het in kaart brengen van mensen hun functioneren en gezondheid en leer je wat mensen belangrijk vinden in hun leven, welke doelen zij nastreven in het leven en leer je hun leefomgeving kennen. Bovendien leer je om samen met de patiënt/cliënt en professionals waarmee je in de praktijk samenwerkt een op de patiënt/cliënt gericht plan te ontwikkelen ten aanzien van het handhaven of verbeteren van diens functioneren en gezondheid. Tot slot leer je hoe je met behulp van de digitafel de betrokkenheid van de patiënt/cliënt vergroot en daardoor betere informatie krijgt over de persoon. 

 • Doelgroep

  Verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten

  Doel

  Na afloop van deze training kun je de ICF toepassen in je eigen praktijk.

  Duur

  De training bestaat uit vijf dagdelen van 12.45-17.00 uur.

 • Programma

  Lesdata (12.45-17.00 uur)
  9 september 2024
  14 oktober 2024
  18 november 2024
  20 januari 2025
  3 maart 2025

  Je krijgt van experts tips en trucs via korte verdiepingsvoordrachten, casuïstiek besprekingen en training van praktijksituaties. 

  Bekijk ook het uitgebreide programma.

  Locatie
  Onderwijscentrum UMCG

  Docent

  Dr. H.A. (Gonda) Stallinga, senior onderzoeker, PhD, RN (np) UMCG-RUG

  Accreditatie

  Het programma is geaccrediteerd door VenVN en wordt  aangevraagd bij het VSR. 
   

  Organisatie

  Centrum Bij- en Nascholing van het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden in samenwerking met de afdeling Gezondheidswetenschappen | Sectie Verplegingswetenschap UMCG-RUG.

 • Toelating

  • Je bent verpleegkundige (kwalificatieniveau 4 of 5) of verpleegkundig specialist.
  • Je bent werkzaam in de intra- of extramurale zorg (dienstverband of als ZZP).
  • Je hebt in je praktijk een werkbegeleider die je begeleidt bij de nascholing. De werkbegeleider is bij voorkeur een verpleegkundige die de cursus werkbegeleiding heeft gevolgd. Echter, afhankelijk van de praktijksituatie kunnen ook anderen de rol als werkbegeleider op zich nemen.
  • Je bent computervaardig.

  Kosten

  Deelname aan deze training kost € 1.075,- per persoon. Voor UMCG-medewerkers geldt dat de deelnamekosten worden gefinancierd vanuit het AOB.

  Inschrijving

  Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Wij informeren je zo snel mogelijk over plaatsing. Annulering van je inschrijving is mogelijk tot 12 augustus 2024. In dat geval worden administratiekosten (€ 50,-) in rekening gebracht. Bij annulering na deze datum is geen restitutie mogelijk. Bij verhindering kan een vervanger jouw plaats innemen.

 • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
  Centrum Bij- en Nascholing
  (t) 050 – 361 0265 (e) [email protected]