Voedselveiligheid op verpleegafdelingen, opfriscursus

Periode:
Soort cursus:
Cursus

Goede voeding is belangrijk voor het genezingsproces van patiënten. Het is in het belang van de patiënt dat het UMCG goede voeding verstrekt en ook veilig met de voeding omgaat. De voedselveiligheidsnorm ISO 22.000 schrijft voor hoe ziekenhuizen met voeding moeten werken. De norm schrijft ook voor dat je je kennis eens in de drie jaar opfrist. Dat kan in deze opfriscursus. De cursus is in samenwerking met het cluster voedingszorg van de facilitaire dienst van het UMCG ontwikkeld.

  • Doelgroep

    UMCG-medewerkers die zich bezig houden met het bereiden, serveren en bewaren van voeding op verpleegafdelingen: voedingsassistenten, afdelingsassistenten, helpenden en assistenten in de zorg. De cursus kan ook op maat ontwikkeld worden. Dit kan ook voor niet-verpleegafdelingen: HACCP ISO 22000.

    Doel

    Na afloop van deze opfriscursus:
    • heb je de kennis van de voedselveiligheidsnorm weer paraat
    • kun je voeding bereiden, serveren en bewaren volgens de norm
    • kun je kritische punten in de voedingsketen registreren
    • ben je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en wet- en regelgeving

    Duur

    De training duurt een dagdeel.

  • Programma

    Locatie
    Onderwijscentrum UMCG

  • Kosten

    Deelnamekosten ad € 135,- per persoon worden gefinancierd vanuit het Algemeen Opleidingsbudget. Eventuele verletkosten zijn voor rekening van de afdeling. 

    Inschrijving

      1. Inschrijving vindt plaats in het UMCG LMS
      2. Volg de inschrijfinstructie in het LMS
      3. Schrijf je in voor de cursus bij 'Onderdelen/Events'

     Deelname is aan een minimum en maximum aantal gebonden. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst.

  • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
    Onderwijsadministratie Zorgopleidingen
    (t) 050 - 36 170 13 (e) [email protected]