Voedselveiligheid op verpleegafdelingen, opfriscursus

Datum:
MEERDERE STARTDATA 2021
Soort cursus:
Cursus

Goede voeding is belangrijk voor het genezingsproces van patiënten. Het is in het belang van de patiënt dat het UMCG goede voeding verstrekt en ook veilig met de voeding omgaat. De voedselveiligheidsnorm ISO 22.000 schrijft voor hoe ziekenhuizen met voeding moeten werken. De norm schrijft ook voor dat je je kennis eens in de drie jaar opfrist. Dat kan in deze opfriscursus. De cursus is in samenwerking met het cluster voedingszorg van de facilitaire dienst van het UMCG ontwikkeld.

  • Doelgroep

    UMCG-medewerkers die zich bezig houden met het bereiden, serveren en bewaren van voeding op verpleegafdelingen: voedingsassistenten, afdelingsassistenten, helpenden en assistenten in de zorg. De cursus kan ook op maat ontwikkeld worden. Dit kan ook voor niet-verpleegafdelingen: HACCP ISO 22000.

    Doel

    Na afloop van deze opfriscursus:

    • heb je de kennis van de voedselveiligheidsnorm weer paraat;

    • kun je voeding bereiden, serveren en bewaren volgens de norm;

    • kun je kritische punten in de voedingsketen registreren;

    • ben je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en wet- en regelgeving.

  • Programma

    Startdata
    16 maart 2021
    21 april 2021
    19 mei 2021

    Locatie
    Onderwijscentrum UMCG

  • Kosten

    Deelnamekosten ad € 120,- per persoon worden gefinancierd vanuit het Algemeen Opleidingsbudget. Eventuele verletkosten zijn voor rekening van de afdeling.

    Inschrijving:

    1. Log in op het LMS, de link leidt je rechtstreeks naar de juiste cursuspagina
    2. Klik op 'Inschrijven'
    3. Schrijf je in voor de cursus bij 'Onderdelen/Events'

  • Wenckebach Instituut UMCG
    Secretariaat School of Nursing & Health
    (t) 050 - 36 19 208 (e) c.m.koenes@umcg.nl