Datum:
DATUM NOG NIET BEKEND
Soort cursus:
Cursus

De zorg rondom de voeding is een belangrijk onderdeel van het genezingsproces van de patiënt. In deze cursus Voedingszorg leert u onder andere over de samenstelling van (dieet)-voeding en de belangrijkste diëten op de verpleegafdelingen. Een workshop drinkvoeding maakt ook onderdeel uit van deze cursus. Andere onderwerpen zijn: het bestellen van diverse soorten voeding en werken met de broodbuffetwagen. Verder leert u informatie op te zoeken in digitale kennisbronnen. Wat u leert in de cursus kunt u tijdens de drie stage momenten gelijk in de praktijk brengen.

  • Doelgroep

    De cursus is bestemd voor nieuwe UMCG-medewerkers in de afdelingskeukens.

    Doel

    Na de cursus bent u in staat om zelfstandig alle voedingstaken te verrichten op de verpleegafdelingen.

    Duur

    18 dagdelen

  • Programma

    Lesdata (13.30-16.30 uur)
    Blok 1 Voedingsleer
    Blok 2 Zes blokken over diëten op de afdelingen
    Blok 3 Overige vaardigheden

    Locatie
    Onderwijscentrum UMCG

    Organisatie

    De cursus is ontwikkeld door Integrale Voedingszorg van Bouw&Facilitair en de afdeling Diëtetiek.

  • Kosten

    Deelname aan deze cursus kost € 820,- per persoon.

    Inschrijving

    1. Inschrijving vindt plaats in het UMCG LMS
    2. Schrijf je in als UMCG-medewerker 
    3. Volg de inschrijfinstructie
    4. Schrijf je in voor de cursus bij 'Onderdelen/Events'

  • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
    Secretariaat School of Nursing & Health
    (t) 050 - 36 19 208 (e) sonh@umcg.nl