Training Noodluchtweg

Periode:
Soort cursus:
Cursus

In het ziekenhuis word je soms plotseling geconfronteerd met een patiënt die een acuut probleem met zijn bovenste luchtweg ervaart. De patiënt dreigt te stikken. Deze situatie kan zich voordoen op de spoedopvang, maar ook op de operatiekamer of op de verpleegafdeling. Hoe los je dat op, samen met je collega’s?  

Deze ‘hands on’ cursus richt zich op anesthesiologen, KNO-artsen, intensivisten en SEH-artsen die (in teamverband) het management van een patiënt met acute luchtwegobstructie willen oefenen. Er komen diverse noodtechnieken aan bod, van eerste basisinterventies tot chirurgische cricothyreotomie. Naast de hands-on oefeningen wordt er getraind efficiënt te communiceren en te werken in teamverband. Ook wordt er besproken hoe je in je eigen werkomgeving een passend noodplan kunt ontwikkelen.  

 • Doelgroep

  Anesthesiologen, KNO-artsen, intensivisten, SEH-artsen en Aios

 • Programma

  08.30  Ontvangst en registratie
  09.00  Opening
  09.10  Start programma
  12.40  Lunch 
  13.45  Vervolg programma
  17.00  Einde

  Bekijk ook het uitgebreide programma.

  Locatie
  Simulation Center UMCG
  Intern UMCG adres: Fonteinstraat 21

  Docent

  T. Rekker, verpleegkundig specialist intensieve zorg afdeling anesthesiologie, UMCG
  Dr. G. Krenz, anesthesioloog, UMCG
  Dr. J.E. Wachters, KNO-arts, UMCG

  Accreditatie

  Accreditatie van het programma wordt aangevraagd bij het ABIC, de NVKNO en NVSHA.

  Organisatie

  Centrum Bij- en Nascholing van het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG in samenwerking met het Simulation Center UMCG

 • Kosten

  Deelname aan deze cursus kost € 450,- per persoon. Inclusief koffie/thee en lunch.

  Inschrijving

  Inschrijven is mogelijk tot 20 september 2023. Deelname is aan een maximum aantal gebonden, inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Wij informeren je zo snel mogelijk over plaatsing. Annulering van je inschrijving is mogelijk tot 20 september 2023. In dat geval worden administratiekosten (€ 45,-) in rekening gebracht. Bij annulering na deze datum is geen restitutie mogelijk. Bij verhindering kan een vervanger jouw plaats innemen.
   

 • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
  Centrum Bij- en Nascholing 
  (e) [email protected]