Nascholing Antistollingsprotocol UMCG

Datum:
DATUM NOG NIET BEKEND
Soort cursus:
Cursus

Alle artsen, aios, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, physician assistants  en apothekers(assistenten) in het UMCG hebben te maken met antistolling. We schrijven het voor, stoppen het rond ingrepen of zien er complicaties van. Tegelijk wordt antistolling ingewikkeld gevonden. Er worden regelmatig incidenten en zelfs calamiteiten gemeld die te maken hebben met antistolling. Om veiliger en eenduidiger met antistolling te werken is er het UMCG-brede antistollingsprotocol.

In deze nascholing hoor je wat de belangrijkste punten uit het antistollingsprotocol zijn en je leert risicovolle situaties te herkennen. We bespreken wie wanneer tromboseprofylaxe voorgeschreven moet krijgen en hoe er rondom ingrepen veilig met antistolling omgegaan kan worden. 

 • Doelgroep

  Artsen, aios, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, apothekers en apothekersassistenten, die werkzaam zijn in het UMCG én die te maken hebben met patiënten die antistolling gebruiken. 

  Doel

  Na afloop van de nascholing weet je wat er in het antistollingsprotocol staat en hoe je dat kunt vinden. Je voelt je meer vertrouwd met antistolling. Je weet ook waar je met vragen terecht kunt. Samen zorgen we voor veilige antistolling! 

 • Programma

  In deze nascholing hoor je wat de belangrijkste punten uit het antistollingsprotocol zijn en je leert risicovolle situaties te herkennen. We bespreken wie wanneer tromboseprofylaxe voorgeschreven moet krijgen, en hoe er rondom ingrepen veilig met antistolling omgegaan kan worden.

  Programma 
  15.00 Opening
  15.10 Start presentaties
  17.00 Afsluiting

  Meer informatie over het programma volgt.

  Locatie
  Onderwijscentrum UMCG en online

  Organisatie

  Centrum Bij- en Nascholing van het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden, in samenwerking met de Antistollingscommissie.  

 • Kosten

  De kosten voor deelname worden gefinancierd door UMC Staf.

  Inschrijving

  Inschrijving is nog niet mogelijk. Heb je interesse in deelname? Stuur dan een e-mail naar: [email protected], dan informeren wij je zodra je je kunt inschrijven.
   

 • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
  Centrum Bij- en Nascholing
  (t) 050 - 361 14 02 (e) [email protected]