Programma
De beroepsroute duurt twee jaar. Je combineert leren en werken. Je kunt de beroepsroute daarom uitsluitend volgen als je in dienst bent van een ziekenhuis en daar bent aangesteld als leerling-operatieassistent.
Kenmerken van de beroepsroute medewerker operatieve zorg
Je kunt de beroepsroute uitsluitend volgen als je in dienst bent van een ziekenhuis en daar bent aangesteld als student-medewerker operatieve zorg.
Je volgt zelfsturend een praktijkroute aan de hand van professionele beroepsactiviteiten (Epa's).
De Epa’s kunnen in 2,5 jaar worden behaald. De praktijkbegeleider, de werkbegeleider en de docent structureren, coachen en ondersteunen je in het leerproces. Van jou als student wordt een actieve rol verwacht.
De locaties waar je gaat werken aan de EPA’s
Het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden waar bijvoorbeeld lesbijeenkomsten en vaardigheidstrainingen door onder andere artsen en collega’s uit de praktijk worden verzorgd.
Het OKC, operatiekamercomplex, van het ziekenhuis of de samenwerkende ziekenhuizen waarvoor je bent geselecteerd om de beroepsroute te volgen.
Wil je meer weten over de beroepsroute, het werken met EPA’s, welke tools er zijn om de voortgang van de beroepsroute te monitoren, op welke wijze je kennis en vaardigheden kunt opdoen: lees dan verder op de website van Zorg voor het Noorden.
Erkenning
De beroepsroute medewerker operatieve zorg is erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO).