Programma
De focus van de opleiding ligt op het primaire zorgproces (het vakinhoudelijk handelen). Jij kunt jouw patiënt dusdanig bewaken en ondersteunen dat veranderingen in de gezondheidstoestand van het kind tijdig worden herkend. Je kunt daarbij de klinische problemen analyseren en verwoorden en beredeneren welk aanvullend klinisch onderzoek nodig is om een gefundeerd klinisch beleid te kunnen formuleren. Deze bevindingen kun je omzetten naar (preventief) handelen, waarbij duidelijke prioriteiten worden gesteld. Bij het (preventief) handelen kun je het (on)gewenste klinisch verloop verwoorden op zowel korte als lange termijn.
De opleiding bestaat uit de volgende modules:
• Vakinhoudelijk handelen 1 (VH1/High Care)
• Communicatie en samenwerken
• Kwaliteitszorg
Indien de vervolgopleiding Kinderverpleegkunde is afgerond kan een vrijstelling worden aangevraagd voor een theoretisch onderdeel van de opleiding. Dit geldt dan voor de modules Communicatie & Samenwerken en Kwaliteitszorg. Wanneer je hiervoor in aanmerking komt en hoe je vrijstelling aanvraagt, lees je bij Beleid rondom vrijstelling.
Locatie
Onderwijscentrum UMCG
Studiebelasting
De studiebelasting bedraagt 8 uren per week
Toetsing
Tijdens de opleiding word je verschillende momenten getoetst. Het toetsplan bestaat uit:
- kennistoetsen
- praktijktoetsen
- verwerkingsopdrachten
- poster
Accreditatie
Deze opleiding is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister V&V. Het aantal accreditatiepunten vind je in het online register.