Groninger Basiscursus Immunologie

Datum:
DATUM NOG NIET BEKEND
Soort cursus:
Cursus

Deze tweedaagse cursus is bedoeld voor iedere specialist die bij de diagnostiek en behandeling van patiënten in de dagelijkse praktijk meer dan gemiddelde kennis nodig heeft van de immunologie. De cursus biedt een ‘opfrisser’ en de mogelijkheid tot verdieping van de kennis.  

 • Doelgroep

  Artsen die geïnteresseerd zijn in het verdiepen van hun immunologische kennis, zoals (kinder)reumatologen/immunologen, (kinder)hematologen, (kinder)oncologen, (kinder)nefrologen, (kinder)immunologen/infectiologen, (kinder)allergologen en AIOS in genoemde vakgebieden, vanuit Nederland.

 • Programma

  Dag 1
  De eerste dag van de cursus heeft als thema basisimmunologie. In de laatste jaren is het begrip van het immuunsysteem door basaal wetenschappelijk onderzoek vergroot. Dit heeft veel vragen opgelost, maar roept ook weer nieuwe vragen op. Er komen onderwerpen aan bod als aangeboren afweer en autoinflammatie, humorale en cellulaire immuniteit, het complementsysteem, het HLA-systeem en veroudering van het afweersysteem.

  Dag 2
  De tweede dag staat vooral in het teken van ontregeling en falen van het afweersysteem. Wat gebeurt er met het immuunsysteem in verschillende situaties zoals vasculitis, CVID, SLE, Sjögren, allergische reacties en afwijkingen in het aangeboren afweersysteem.

  Meer informatie over het programma volgt.

  Locatie
  Onderwijscentrum UMCG

  Accreditatie

  Accreditatie wordt aangevraagd bij de NVK, NIV, NVvA en NVR.

  Organisatie

  Wenckebach Instituut UMCG, Postgraduate School of Medicine.

 • Kosten

  De kosten voor deelname zijn nog niet bekend.

  Inschrijving:

  Heeft u interesse in deelname? Klik dan hier, dan informeren wij u zodra de datum bekend is en u zich kunt inschrijven. De eerstvolgende cursus vindt begin 2021 plaats.

 • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
  Secretariaat Postgraduate School of Medicine
  (t) 050 361 1402 (e) paog@umcg.nl