Bijeenkomsten 'Broodje met ...' speciaal voor verpleegkundigen

Datum:
MEERDERE DATA 2022
Soort cursus:
Lezing

Tijdens de 'Broodje met ...' bijeenkomsten willen we UMCG-verpleegkundigen informeren over de resultaten van wetenschappelijk onderzoek. Elke bijeenkomst geeft één van onze medewerkers de stand van zaken over zijn/haar onderzoek.

 • Doelgroep

  Verpleegkundigen werkzaam in het UMCG

  Duur

  De lezing is van 12.00 - 13.00 uur

 • Programma

  Data (12.00-13.00 uur)

  Woensdag 26 oktober 2022
  Ieder jaar starten er verpleegkundigen uit het UMCG met een academische studie en sluiten deze na een paar jaar af met een masterthesis. In ’Broodje met …’ willen we één keer per jaar aandacht besteden aan deze mastertheses.
  Dit jaar zijn dat de theses van Joyce Smits en Henriët Eerkens. Zij hebben in juni hun studie Verplegingswetenschap in Utrecht afgerond en ontvangen 13 oktober 2022 hun bul. Vandaag presenteren zij de resultaten van hun onderzoek.

  • Henriët Eerkens, werkzaam als verpleegkundig op C4 en als verpleegkundig docent bij de Hanzehogeschool, heeft haar onderzoek naar vermoeidheid bij niertransplantatie ontvangers uitgevoerd op de afdeling D4 Nefrologie, endocrinologie en dermatologie. In dit kwantitatieve onderzoek is gekeken naar de ontwikkeling van vermoeidheid voor en na een transplantatie en naar het vroegtijdig herkennen van niertransplantatie ontvangers met een verhoogd risico op vermoeidheid. De resultaten zijn ook van toepassing op andere patiëntcategorieën met risico op vermoeidheid.
  • Joyce Smits, verpleegkundige en op het moment werkzaam bij het roosterbureau van de faculteit medische wetenschappen, heeft haar onderzoek uitgevoerd op vier afdelingen in UMCG Beatrixoord. Het is een kwalitatief onderzoek naar de perspectieven van verpleegkundigen die werkzaam zijn in een revalidatiesetting op het patiëntgericht documenteren gefocust op het functioneren van de patiënt in termen van de International Classification of Functioning, Disablity, and Health (ICF). Titel presentatie: the perspectives of nurses in a rehabilitation center on patient-centered documenting focused on functioning in terms of ICF.

  Dinsdag 13 december 2022
  Leiderschap en Leernetwerken gericht op Persoonsgerichte Zorg & Functioneren door Dr. Heleen Reinders, onderzoeker LeerSaam Noord, NHL/Stenden, Dr. Margreet van der Cingel, Lector Leiderschap & Identiteit in het verpleegkundig domein, NHL/Stenden,  Dr. Gonda Stallinga, onderzoeker Gezondheidswetenschappen, sectie Verplegingswetenschap, UMCG.

  Voor lunch wordt gezorgd.

  Locatie
  Onderwijscentrum UMCG

  Accreditatie

  Niet van toepassing.

  Organisatie

  Astrid Tuinman (a.tuinman@umcg.nl)
  Barth Oeseburg (b.oeseburg@umcg.nl)

 • Kosten

  Er zijn geen kosten aan deelname verbonden.

  Inschrijving

  1. Inschrijving vindt plaats in het UMCG LMS
  2. Volg de inschrijfinstructie in het LMS
  3. Schrijf je in voor de bijeenkomst van jouw keuze bij 'Onderdelen/Events'

 • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
  Secretariaat Postacademisch Onderwijs
  (t) 050 3610265 (e) r.stuivenberg@umcg.nl

  Inhoudelijke vragen:
  Dr. B. (Barth) Oeseburg
  (t) 050 36 15157 (e) b.oeseburg@umcg.nl