Basiscursus Cytologie van bloed en beenmerg voor analisten

Datum:
SEPTEMBER 2025
Soort cursus:
Cursus

Voor de 14e keer organiseren wij de succesvolle basiscursus ‘Cytologie van bloed en beenmerg’ voor analisten. Deze cursus is zeer de moeite waard voor de analist die zich verder wil ontwikkelen in het sneller en beter beoordelen van diverse bloedziekten. De cursus wordt gehouden in het hoge noorden op een prachtige locatie: het Universitair Medisch Centrum Groningen!

Mocht u al eerder aan deze basiscursus hebben deelgenomen, dan verzoeken wij u vriendelijk, gezien de enorme belangstelling en wachtlijst, om deze cursus niet nogmaals te volgen.

 • Doelgroep

  Analisten met enige werkervaring

 • Programma

  Cursusdata
  Meer informatie over de cursusdata volgt.

  Tijdens deze driedaagse cursus wordt u vertrouwd gemaakt met de praktische diagnostiek van niet-maligne en maligne hematologische aandoeningen. De nadruk ligt op de cytologie van bloed en beenmerg. Ervaren docenten vertellen over de theoretische achtergronden van de hematologische ziektebeelden. Uiteraard is er volop tijd ingeruimd voor practica. In tweetallen gaat u aan de slag en beoordeelt u de preparaten. Enige werkervaring is vereist. Na de cursus bent u beter in staat om gangbare morfologische beelden van bloed en beenmerg te beoordelen. Meer ervaren analisten kunnen ook speciale beelden sneller herkennen.

  Meer informatie over het programma volgt.

  Locatie
  Simulation Center UMCG

  Docent

  Dr. C.W. Choi, hematoloog, UMCG
  Ing. H.B. Koers, coördinerend analist, UMCG
  Dr. P.A. Kuiper-Kramer, laboratoriumarts
  Ing. H.F. Kuipers, coördinerend analist, UMCG
  Dr. M.V. Lukens, klinisch chemicus/medisch immunoloog, UMCG
  Dr. A.B. Mulder, arts klinische chemie/klinisch chemicus, UMCG
  n.t.b. laboratoriumspecialist klinische  genetica, UMCG

  Accreditatie

  Accreditatie van het programma wordt aangevraagd bij de Nederlandse Vereniging van Biomedische Laboratoriummedewerkers. 

  Organisatie

  Centrum Bij- en Nascholing van het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden in samenwerking met de afdelingen Hematologie, Pathologie en Laboratoriumgeneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Groningen. 

 • Toelating

  Mocht u al eerder aan deze basiscursus hebben deelgenomen, dan verzoeken wij u vriendelijk, gezien de enorme belangstelling en wachtlijst, om deze cursus niet nogmaals te volgen. 

  Kosten

  De kosten voor deelname zijn nog niet bekend.

  Inschrijving

  Inschrijving is nog niet mogelijk. Heeft u interesse in deelname? Stuur dan een e-mail naar: [email protected], dan informeren wij u zodra u zich kunt inschrijven.

 • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
  Centrum Bij- en Nascholing
  (t) 050 - 361 90 24 (e) [email protected]