Aansluitingstoets Acute Zorg

Datum:
IN OVERLEG
Soort cursus:
Cursus

De Aansluitingstoets Acute zorg is bedoeld voor verpleegkundigen die eerder een vervolgopleiding in de Acute zorg hebben gevolgd, langer dan vijf jaar geleden hun diploma haalden en zich nu in een andere Acute zorg praktijk willen bekwamen. Je bent van plan om nog een vervolgopleiding Acute Zorg te volgen en verwacht vrijstellingen te kunnen krijgen.

 • Doelgroep

  Verpleegkundigen die voornemens zijn nog een opleiding Acute Zorg te volgen.

  Doel

  Deze Aansluitingstoets heeft als doel om voorafgaand aan de start van een vervolgopleiding te bepalen of er voldoende generieke kennis aanwezig is om een goede aansluiting te hebben bij het specifieke kennisonderwijs van de te volgen Acute Zorg lessen.

 • Programma

  Procedure
  De aansluitingstoets bestaat uit een schriftelijke toets over de generieke kennis Acute zorg. De toets wordt nabesproken met een docent. Er volgt een beslissing over de vrijstelling en een advies ten aanzien van de voorbereiding om het gewenste niveau te bereiken. (Bekijk ook het format advies met de onderdelen waarop je wordt getoetst.) Dit advies kan bestaan uit zelfstudie en/of bijspijkeren van specifieke kennis, maar ook uit het volgen van bestaande lessen in het generieke programma. Mogelijk kan dit invloed hebben op de startdatum van het gespecialiseerde deel. We streven er naar om de aansluiting naar de te volgen onderwijsonderdelen zo makkelijk mogelijk te maken. Na ondertekening van het advies kun je je inschrijven voor de beoogde opleidingsactiviteit.

  In met verband met bovenstaande raden we je aan om je op tijd in te schrijven!

  Locatie
  Nader te bepalen

 • Kosten

  Deelname aan deze toets kost € 300,- per persoon.

  Inschrijving:

  Deelname aan deze toets is aan een minimum en maximaal aantal gebonden. Een datum voor een toets wordt in onderling overleg vastgesteld. Voor meer informatie en een inschrijflink kun je contact opnemen met Marieke Duursma via sonh@umcg.nl.

 • Wenckebach Instituut UMCG
  Secretariaat School of Nursing & Health
  (t) 050 - 36 17013 (e) sonh@umcg.nl