Academische docentloopbaantrajecten voor onderwijstalenten

Onze docenten en onderwijsontwikkelaars geven innovatief onderwijs vorm voor de academische zorgprofessionals van nu en de toekomst. Zo bouwen ze mee aan goede gezondheidszorg die voor iedereen toegankelijk blijft. Het UMCG biedt academische onderwijstalenten daarom unieke docentloopbaantrajecten voor elke fase in hun carrière.

Dit Educational Leadership programma bestaat uit trajecten voor Junior Academic Teacher, Academic Teacher, Senior Academic Teacher en Leading Academic Teacher.

Drie UMCG'ers delen waarom dit docentloopbaantraject voor henzelf, het academisch onderwijs en de toekomst van gezondheidszorg zo belangrijk is.

Carlotte van Dalen, Junior Academic Teacher en anios
Werken als anios op de IC en dat werk combineren met een onderwijstraject. Dat doet Carlotte van Dalen. 80 Procent van haar tijd besteedt ze aan het Junior Academic Teacher traject waarmee ze in augustus 2021 startte. In oktober gaat ze in opleiding tot anesthesioloog, na afronding van haar JAT-traject.
Lees het ervaringsverhaal van Carlotte

Noha el Baz, supervisor en onderwijscoördinator bij Epidemiologie
Noha el Baz is onderwijscoördinator bij de afdeling Epidemiologie. Ze geeft onderwijs, begeleidt studenten en ontwikkelt innovatieve onderwijsprojecten. In juni vorig jaar rondde ze zelf een SKO-traject af. 'Waren er maar zulke mooie trajecten geweest toen ik als docent begon.'
Lees het ervaringsverhaal van Noha

Helco van Keeken, Leading Academic Teacher en mastercoördinator Bewegingswetenschappen
Docent en onderzoeker Helco van Keeken volgt het Leading Academic Teacher-programma van het UMCG. 'Dit onderwijsloopbaantraject laat zien dat mijn werk wordt gewaardeerd en helpt onze afdeling een stap verder', zegt de coördinator van de master Bewegingswetenschappen. Ooit, als beginnend fysiotherapeut legde hij zijn patiënten al graag uit waarom trainingsprogramma's hen beter maken.
Lees het ervaringsverhaal van Helco

Geïnteresseerd in de onderwijsloopbanen in het UMCG?

Voor meer informatie over loopbaantrajecten voor Junior Academic Teacher en Academic Teacher kun je contact opnemen met Pauline Bakker. Wanneer je meer informatie wilt over loopbaantrajecten voor Senior Academic Teacher en Leading Academic Teacher, dan kun je contact opnemen met Sussan Quinten. Allebei zijn ze bereikbaar via Docentprofessionalisering.