Studentenbureau UMCG
 
 
Het UMCG heeft één centraal loket voor alles op het gebied van stage en afstuderen: het Studentenbureau UMCG.

 

Het UMCG is een opleidingsinstituut in hart en nieren. Jaarlijks doen zo’n 1500 studenten in het UMCG een stage, co-schap of (afstudeer)onderzoek. Dat zijn bijvoorbeeld studenten Geneeskunde of studenten van de HBO-V. Maar dat zijn óók studenten van heel andere opleidingen en studies. Denk bijvoorbeeld aan Bedrijfskunde, Communicatie, Sociologie of Pedagogiek.

Studentenbureau UMCG regelt:

 • stages voor alle studenten die in het UMCG een stage lopen of willen lopen. Van (V)MBO tot WO en van voeding en diëtetiek tot bedrijfskunde;
 • de co-schappen van studenten Geneeskunde;
 • afstudeeropdrachten voor studenten van de Hanzehogeschool, de RuG en andere HBO- of WO-instellingen.
 • Vragen via e-mail

  Vragen kun je alleen per mail stellen. Je ontvangt binnen twee weken een antwoord.

  studentenbureau.geneeskunde@umcg.nl
  voor alle vragen over en van studenten geneeskunde. In de bachelorfase over zorgstage, keuzeproject en bachelorthesis. Tijdens de masterfase over co-schappen, stage Wetenchap en Semi-artsstage.

  studentenbureau.stage@umcg.nl
  voor alle vragen over en van verpleegkundige stages (hbo-v en mbo-v). En voor vragen over stages voor zorggerelateerde opleidingen zoals HLO, SPH, Fysiotherapie, SPW en MLO doktersassistente.

  afstuderen@umcg.nl
  voor alle vragen over stage, afstuderen en scriptiestage voor studenten uit niet-zorg-opleidingen, zoals Communicatie, Bedrijfskunde, Accountancy, Sociologie en Toegepaste psychologie.

 • Ben je benieuwd naar de beschikbare stage-, afstudeer- of scriptieplaatsen? Of heb je een eigen idee voor een afstudeeronderzoek? Bekijk dan de actuele vacatures voor studenten. Hier vind je ook informatie over hoe je kunt solliciteren. Sollicitaties via de mail nemen we niet in behandeling.
 • Het Studentenbureau UMCG bevindt zich op het UMCG terrein, ingang 28 (het Zusterhuis). Iedereen met vragen, opmerkingen en suggesties over opleiden en onderwijs is welkom!