Ondersteuning medewerkers UMCG tijdens corona

 
 
Op dit moment gebeurt er ontzettend veel in het ziekenhuis. Dat vraagt veel van zorgprofessionals en andere medewerkers in de zorg. Hierdoor kun je te maken krijgen met verhoogde stress en spanning die je wellicht niet met collega’s of thuis kunt bespreken. Of je nu aan het bed staat, in de ondersteuning werkt of thuis aan het werk bent. Gewoon even stoom afblazen, je verhaal kwijt kunnen. Of samen kijken of er meer nodig is.

 

Je kunt online of telefonisch in gesprek met een van onze professionele coaches. Je kunt je aanmelden via: [email protected]l en wij nemen contact met je op. Misschien is het voor jou nu niet nodig of het juiste moment, maar heb je over een paar weken of maanden wel behoefte aan wat extra ondersteuning. Ook dan kun je gerust contact met ons opnemen.

Corona informatielijn

Je kunt bij de Corona informatielijn terecht voor een doorverwijzing voor steun en/of hulp, of om bij iemand je verhaal te kunnen doen. Je wordt teruggebeld door een professionele hulpverlener. De Corona Informatielijn is intern bereikbaar via 16606, extern via (050) 361 66 06, op werkdagen van 7.00 tot 21.00 uur, in het weekend van 8.00 tot 20.00 uur.

Leidinggeven in coronacrisis

In enkele weken tijd zijn jouw werkomstandigheden en die van jouw team enorm veranderd. Door de coronapandemie kan jouw team o.a. te maken krijgen met veel meer ernstig zieke patiënten, een nieuwe patiëntencategorie, andere werkzaamheden en andere werkomstandigheden. De onzekerheid en emotionele druk neemt daarmee toe. Dat doet ook een zwaarder beroep op jou als leidinggevende. Op Intranet vind je een pagina voor leidinggevenden met onder ander andere praktische tips die jou op dit moment kunnen helpen.

Sparren of advies?

Wil je graag sparren over een vraag/dilemma neem dan contact op met je P&O adviseur. Wanneer je graag contact wilt met één van de adviseurs of coaches van het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden domein Leven Lang Leren, stuur dan een mail naar [email protected]l. Wij nemen dan contact met je op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen in je rol als leidinggevende.