Docent worden

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Denk dan eens aan werken bij de Huisartsopleiding UMCG. We zoeken huisartsen die naast hun werk in de praktijk, ook als docent/groepsbegeleider de nieuwe generatie huisartsen wil inspireren en opleiden. Daarnaast zijn we ook op zoek naar gedragswetenschappers. Zij vormen een duo met een huisarts en begeleiden samen een groep aios.

Als docent/groepsbegeleider kan je je kennis delen en huisartsen in spe zien groeien in hun nieuwe rol. Als groepsbegeleider ben je het aanspreekpunt voor de aios en hun opleiders in de huisartspraktijk. Je bent de verbinder tussen hen en de opleiding.

​​​​​​​Huisarts en groepsbegeleider

Als huisarts kan je naast dokteren en opleiden, ook werken als docent/groepsbegeleider bij de Huisartsopleiding UMCG. Je geeft samen met een gedragswetenschapper en de aios vorm aan de terugkomdagen, verzorgt het onderwijs en de intervisie, en deelt je eigen ervaringen. Door je werk als docent/groepsbegeleider ben je goed op de hoogte van de laatste stand van medische zaken.

​​​​​​​Lees het verhaal van huisarts en groepsbegeleider Vivian.​​​​​​​

Gedragswetenschapper en groepsbegeleider

De gedragswetenschappers bij de Huisartsopleiding UMCG hebben verschillende achtergronden: psychologie, sociologie of pedagogische wetenschappen. Samen met een huisarts zorgen zij voor een prettig en veilig leerklimaat. Je bent toegankelijk voor de aios, zodat zij zich op hun gemak voelen en fouten durven te maken.

​​​​​​​Lees hier het verhaal van gedragswetenschapper en groepsbegeleider Guy.

​​​​​​​Voor alle docenten zijn er (verplichte) studiedagen en cursussen om je didactische competenties op niveau te brengen. We organiseren interne en externe stafdagen en ondersteunen elkaar bij docentprofessionalisering.

Vacatures en meer informatie


Kijk voor mogelijke vacatures op werkenbijUMCG.nl. Meer informatie over het docentschap kan je vinden op de site van Huisartsopleiding Nederland.

Contact

​​​​Wil je meer weten over docent/groepsbegeleider worden bij de Huisartsopleiding UMCG? Stuur dan een mail of bel.