Pulpotomie (avondcursus)

Pulpotomie: waarom wanneer en hoe?
Pulpotomie: waarom wanneer en hoe?
Datum:
DATUM NOG NIET BEKEND
Soort cursus:
Cursus

U wordt ontvangen met een broodje en een drankje waarna de cursus van start zal gaan met het theoretische gedeelte. Het tweede deel van de avond vindt plaats op het skillslab van het CTM waar u na een korte demonstratie zelf aan de slag gaat. Voor dit tweede deel is het handig als u geëxtraheerde melk- en/of blijvende molaren mee kunt meenemen.

 • Doelgroep

  Tandartsen

 • Programma

  18.00 Ontvangst met broodjes en drankjes
  18.45 Introductie – Dien Gambon (NL) / Marit de Ridder (NL)
  19.00 Pulpotomie – David Manton (ENG)
  19.45 Skillslab – demonstratie en zelf toepassen
  20.15 Einde

  Meer informatie over programma volgt

  Docent

  Dr. Dien Gambon is tandarts-pedodontoloog. Naast haar werkzaamheden bij de vakgroep Kindertandheelkunde CTM-UMCG en als gastmedewerker bij de afdeling Orale biochemie ACTA, publiceert zij regelmatig tandheelkundige artikelen en draagt zij met haar presentaties bij aan bij- en nascholing en (inter)nationale congressen en symposia.

  Marit de Ridder is werkzaam bij het CTM-UMCG als tandarts-docent kindertandheelkunde en trainee kindertandheelkunde (onder begeleiding van Dr. Dien Gambon), waarbij ze onder meer kinderen op verwijzing behandelt. Daarnaast is ze werkzaam als tandarts-algemeen practicus.

  Prof. Dr. David Manton is hoogleraar kindertandheelkunde met aandachtsgebied cariologie bij het CTM, visiting professor bij ACTA, Professonial Fellow bij de University of Melbourne, Australia en Honorary Consultant in Paediatric Dentistry van de University of Malaya in Maleisië. Hij is associate editor / lid van the editorial board van diverse tijdschriften op gebied cariologie en kindertandheelkunde, gerenommeerd onderzoeker en befaamd spreker op internationale congressen.  

  Accreditatie

  KRT

 • Kosten

  € 295,-

  Inschrijving

  Er is plek voor maximaal 12 deelnemers