Fluoride & SDF (avondcursus)

Indicaties voor extra fluoride gebruik: hoe maak je de juiste keuze en wat zijn de aandachtspunten?
Indicaties voor extra fluoride gebruik: hoe maak je de juiste keuze en wat zijn de aandachtspunten?
Soort cursus:
Cursus
Inschrijving: Nog niet mogelijk Hou me op de hoogte

Indicaties extra fluoride gebruik: hoe maak je de juiste keuze en wat zijn de aandachtspunten? De cursus start met de theoretische achtergrond en wordt vervolgd met een preklinische oefening SDF.

 • Doelgroep

  Tandartsen en mondhygiënisten

 • Programma

  Deze cursus vindt plaats in de avond. U wordt ontvangen met een broodje en een drankje waarna de cursus van start zal gaan met het theoretische gedeelte. Het tweede deel van de avond vindt plaats op het skillslab van het CTM waar u na een korte demonstratie zelf aan de slag gaat.

  18.00 Ontvangst met broodjes en drankjes
  18.45 Introductie - Nynke Blanksma
  19.10 SDF – Dien Gambon / Marit de Ridder
  19.50 Skillslab – demonstratie en zelf toepassen
  20.15 Einde

  Docent

  Dr. Nynke Blanksma is tandarts docent bij het CTM-UMCG. Ze is coördinator van de vakgroep kindertandheelkunde en verzorgt onderwijs m.b.t. cariologie en kindertandheelkunde voor zowel de opleiding tandheelkunde als mondzorgkunde. Daarnaast levert ze regelmatig een bijdrage aan bij- en nascholingsprogramma’s. 

  Dr. Dien Gambon is tandarts-pedodontoloog. Naast haar werkzaamheden bij de vakgroep Kindertandheelkunde CTM-UMCG en als gastmedewerker bij de afdeling Orale biochemie ACTA, publiceert zij regelmatig tandheelkundige artikelen en draagt zij met haar presentaties bij aan bij- en nascholing en (inter)nationale congressen en symposia.

  Marit de Ridder is werkzaam bij het CTM-UMCG als tandarts-docent kindertandheelkunde en trainee kindertandheelkunde (onder begeleiding van Dr. Dien Gambon), waarbij ze onder meer kinderen op verwijzing behandelt. Daarnaast is ze werkzaam als tandarts-algemeen practicus.

  Accreditatie

  KRT + KRM

 • Toelating

  Er is plek voor maximaal 12 deelnemers

  Kosten

  € 295,-