Webinar 'Veel voorkomende slijmvliesafwijkingen bij ouderen'

Wat is het, en wat moet je er mee doen?
Wat is het, en wat moet je er mee doen?
Periode:
Soort cursus:
Cursus

Slijmvliesafwijkingen zien we met enige regelmaat bij ouderen voorbijkomen bijvoorbeeld als gevolg van medicatie, bepaald gedrag, voeding of als uiting van orale pathologie. Diagnosticeren van de afwijking is daarbij van groot belang want kleine onschuldig ogende plekjes kunnen soms een vervelende diagnose hebben. Tijd is daarin van groot belang; hoe later een pathologische afwijking gediagnosticeerd wordt hoe moeilijker de behandeling en daarmee ook hoe ongunstiger de prognose. Kennis op dit vlak is daarom belangrijk.
In dit webinar zal kaakchirurg en oncoloog prof. dr. Max Witjes ons meenemen in de wereld van orale slijmvliesafwijkingen bij ouderen en het pluis niet pluis gevoel onder tandheelkundige zorgprofessionals bespreken. Vragen die daarbij aan bod komen zijn: wat voor soort afwijkingen zijn er en hoe moet je er naar kijken? Wat is verdacht en wat niet? Wanneer schakel ik een expert in en wanneer niet? En wat betekent dat eigenlijk voor de patiënt als ik hiervoor ga verwijzen? Of andersom; u ziet een mogelijk verdachte afwijking en wilt verwijzen maar de behandelend arts vindt dat niet nodig. Wat dan?  
We nodigen u van harte uit om vanuit uw eigen vertrouwde omgeving mee te kijken en online vragen te stellen aan onze experts. 

 • Doelgroep

  Tandartsen, mondhygiënisten, assistenten, tandprothetici

  Duur

  2 uur. 19:30-21:30

 • Programma

  Het webinar kan online gevolgd worden en vindt plaats van 19:30-21:30 met halverwege een korte pauze.

  Na een inleiding van prof. dr. Anita Visser zal prof. dr. Max Witjes het woord nemen. Tussendoor kunnen er vragen gesteld worden via de chat. Aan het eind is er tijd voor een korte discussie.

  Sprekers

  Prof. dr. Max Witjes
  Prof. dr. Anita Visser

  Accreditatie

  In aanvraag

 • Kosten

  € 75,-