Periode:
T/M
Soort cursus:
Cursus

De zorg rondom de voeding is een belangrijk onderdeel van het genezingsproces van de patiënt. In deze cursus Voedingszorg leert u onder andere over de samenstelling van (dieet)-voeding en de belangrijkste diëten op de verpleegafdelingen. Een workshop drinkvoeding maakt ook onderdeel uit van deze cursus. Andere onderwerpen zijn: het bestellen van diverse soorten voeding en werken met de broodbuffetwagen. Verder leert u informatie op te zoeken in digitale kennisbronnen. Wat u leert in de cursus kunt u tijdens de drie stage momenten gelijk in de praktijk brengen.

  • Doelgroep

    De cursus is bestemd voor nieuwe UMCG-medewerkers in de afdelingskeukens.

    Doel

    Na de cursus bent u in staat om zelfstandig alle voedingstaken te verrichten op de verpleegafdelingen.

    Duur

    18 dagdelen

  • Programma

    Lesdata (13.30-16.30 uur)
    20 januari 2022
    25 februari 2022
    1 februari 2022
    8 februari 2022
    15 februari 2022
    1 maart 2022
    8 maart 2022
    15 maart 2022
    22 maart 2022
    29 maart 2022
    7 april 2022
    12 april 2022
    19 april 2022

    Blok 1 Voedingsleer
    Blok 2 Zes blokken over diëten op de afdelingen
    Blok 3 Overige vaardigheden

    Locatie
    Onderwijscentrum UMCG

    Organisatie

    De cursus is ontwikkeld door Integrale Voedingszorg van Bouw&Facilitair en de afdeling Diëtetiek.

  • Kosten

    Deelname aan deze cursus kost € 820,- per persoon.

    Inschrijving

    1. Inschrijving vindt plaats in het UMCG LMS
    2. Volg de inschrijfinstructie in het LMS
    3. Schrijf je in voor de cursus bij 'Onderdelen/Events'

    Deelname aan deze cursus is aan een minimum (10) en een maximum aantal (15) gebonden. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. 

  • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
    Secretariaat School of Nursing & Health
    (t) 050 - 36 19 208 (e) sonh@umcg.nl