UMCG Docentenweek

Toekomstgericht opleiden
Toekomstgericht opleiden
Periode:
T/M
Soort cursus:
Congres

Na een succesvolle eerste docentenweek in 2021 organiseren we ook in 2022 een week voor alle UMCG-docenten en -collega’s die betrokken zijn bij onderwijs en opleiden. Dit jaar staat de week in het teken van toekomstgericht opleiden. Verwacht wederom een week vol workshops, discussies en inspirerende sprekers – waaronder een keynote door Marco Carvalho Filho.

 • Doelgroep

  Iedereen betrokken bij onderwijs en opleiden van en vanuit het UMCG, zowel UMCG-medewerkers als collega’s in de regio.

  Doel

  Na afloop van de UMCG Docentenweek:

  • heb je inspirerende collega’s en sprekers ontmoet, verhalen en ervaringen gedeeld
  • heb je je kennis en vaardigheden rondom onderwerpen binnen het thema toekomstgericht opleiden vergroot en verbeterd, zowel offline als online

  Duur

  De UMCG Docentenweek duurt vier dagen. Voor ieder onderdeel kan apart worden ingeschreven. 

 • Programma

  Tijdens de docentenweek wordt een gevarieerd programma aangeboden. Zo gaat Marco de Carvalho Filho tijdens zijn keynote in op transformable moments, is er in de tafelgesprekken aandacht voor interprofessioneel opleiden & samenwerken en voor onderwijs in Koers 25, gaan docenten en studenten met elkaar in discussie over het onderwijs van de toekomst en kun jij tijdens workshops aan de slag met activerende werkvormen, het maken van een kennisclip in de do it yourself studio, of het beter begrijpen van jezelf en anderen.

  Bekijk ook het programmaboekje.

  Locatie
  Onderwijscentrum UMCG
  Meer over de exactie locaties vind je in het programmaboekje.

  Docent

  Diverse experts leveren een bijdrage aan de docentenweek.

  Sprekers

  Marco Carvalho Filho verzorgt de keynote. Marco is recent benoemd tot hoofd Onderzoek van onderwijs met als aandachtsgebied Onderwijs en Opleiden van Zorgprofessionals.

 • Kosten

  Er zijn geen kosten aan deelname verbonden.

  Inschrijving

  Voor de keynote en de workshops dien je je in te schrijven via het LMS. Je kunt je inschrijven per onderdeel. Voor de borrel, de discussiesessie en tafelgesprekken is geen inschrijving noodzakelijk. De discussiesessie en tafelgesprekken zijn door iedereen online te volgen via in het team UMCG Docenten.

 • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
  Netwerk docentprofessionalisering
  (e) docentprofessionalisering@umcg.nl