Uit je hoofd, in je lijf

Online individueel trainingsprogramma in combinatie met begeleiding bij een (dreigende) burnout
Online individueel trainingsprogramma in combinatie met begeleiding bij een (dreigende) burnout
Datum:
OP ELK MOMENT
Soort cursus:
Cursus

Piekeren, tobben, in je hoofd zitten, vermoeid zijn, niet meer of met veel moeite pas kunnen ontspannen, chronische werkdruk voelen, met steeds meer moeite naar je werk of misschien al gestopt met werken. Herken je dit? 

Dit individuele online trainingsprogramma doorloop je zelf waarbij je tussentijds gesprekken hebt met een specifiek voor dit trainingsprogramma opgeleide coach. Het helpt je op een praktische, gestructureerde manier om anders om te gaan met je gedachten en gevoelens. De stap voor stap – aanpak komt de duurzaamheid van het resultaat ten goede.

 • Doelgroep

  UMCG-medewerkers die een burnout niet hebben kunnen voorkomen of waarbij een burnout dreigt.

  Doel

  Na afloop van deze training heb je een betere balans tussen denken en voelen, tussen hoofd en lijf. Je hebt meer innerlijke rust, kracht en zelfvertrouwen en kunt daardoor beter beslissingen nemen.

  Duur

  De duur varieert van vier maanden tot een half jaar.

 • Programma

  Je volgt een individueel trainingsprogramma dat bestaat uit zes online modules die je thuis in de eigen tijd doorloopt. Na iedere module vindt er een gesprek plaats met een specifiek daartoe opgeleide coach. De training vraagt een grote mate van inzet van jou als deelnemer. Alleen dan kan er een duurzame gedragsverandering plaatsvinden. Voor meer informatie kijk op: https://www.uitjehoofd-injelijf.nl/

  In het trainingsprogramma wordt structuur aangeboden door middel van film, audio, tekst en oefeningen. Met behulp van diverse technieken en lichamelijke oefeningen verkrijg je een zekere basisrust en leer je:

  • Wat je kunt doen wanneer je wordt overmand door negatieve emoties, bijvoorbeeld als gevolg van te veel piekeren.
  • Jezelf beter kennen door het toepassen van observatietechnieken. Hiermee voel je negatieve emoties niet alleen opkomen, maar leer je ook wat er dan lichamelijk met je gebeurt en wat de herkomst van deze emoties is.
  • De stap maken naar het bewust opzoeken van positieve emoties en te ervaren wat dit geestelijk en lichamelijk voor je betekent.

  Het programma begint met een kennismaking. Samen onderzoeken we de aanleiding en kijken we naar je vragen. Dan bepalen we wat er nodig is. Als het klikt, sluiten we een overeenkomst.

  In het traject zijn 8-10 coachmomenten opgenomen van 1 tot 1,5 uur. Deze kunnen face-to-face plaatsvinden, telefonisch of via facetime. Het traject duurt – afhankelijk van de voorkeuren van de cursist – 4 tot 6 maanden. Er wordt niets met derden gedeeld uit de inhoud van deze gesprekken tenzij daar een goede reden voor is en uitsluitend met instemming van de cursist. Het traject (modules en coaching) kan desgewenst in het Engels plaatsvinden.

 • Kosten

  Deelname aan deze training kost € 1.400,- per persoon.

  Inschrijving

  Het programma begint met een kennismaking met de coach, Dineke ten Dolle. Samen bepaal je wat er nodig is. Als het klikt, sluit je een overeenkomst. Stuur een berichtje met verzoek tot een kennismakingsgesprek of bel naar: Dineke ten Dolle, (e) [email protected], (t) 16004.

 • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
  Praktische vragen:
  Mw. A. (Auktje) Beukema, Planning en Organisatie
  (t) 050 - 361 3235 (e) [email protected]

  Inhoudelijke vragen:
  Dineke ten Dolle
  (t) 050 - 361 6004(e) [email protected],