Groninger Basiscursus Immunologie

Periode:
T/M
Soort cursus:
Cursus

Deze tweedaagse cursus is bedoeld voor iedere specialist die bij de diagnostiek en behandeling van patiënten in de dagelijkse praktijk meer dan gemiddelde kennis nodig heeft van de immunologie. De cursus biedt een ‘opfrisser’ en de mogelijkheid tot verdieping van de kennis.  

 • Doelgroep

  Artsen die geïnteresseerd zijn in het verdiepen van hun immunologische kennis, zoals (kinder)reumatologen/immunologen, (kinder)hematologen, (kinder)oncologen, (kinder)nefrologen, (kinder)immunologen/infectiologen, (kinder)allergologen en AIOS in genoemde vakgebieden, vanuit Nederland.

 • Programma

  Dag 1
  De eerste dag van de cursus heeft als thema basisimmunologie. In de laatste jaren is het begrip van het immuunsysteem door basaal wetenschappelijk onderzoek vergroot. Dit heeft veel vragen opgelost, maar roept ook weer nieuwe vragen op. Er komen onderwerpen aan bod als aangeboren afweer en autoinflammatie, humorale en cellulaire immuniteit, het complementsysteem en het HLA-systeem.

  Dag 2
  De tweede dag staat vooral in het teken van ontregeling en falen van het afweersysteem. Wat gebeurt er met het immuunsysteem in verschillende situaties zoals vasculitis, CVID, SLE, Sjögren, allergische reacties, veroudering en afwijkingen in het aangeboren afweersysteem.

  Bekijk ook het uitgebreide programma.

  Locatie
  Onderwijscentrum UMCG. Nadere informatie ontvangt u na uw aanmelding.

  Accreditatie

  Accreditatie wordt aangevraagd bij de NVK, NIV, NVvAKI en NVR.

  Organisatie

  Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden

 • Kosten

  Deelname aan deze cursus kost € 140,- per persoon. Inclusief diner op de eerste cursusdag.

  Inschrijving

  U kunt zich tot 30 december 2021 inschrijven. Deelname is aan een maximum aantal gebonden, inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Annulering van uw inschrijving is mogelijk tot 30 december 2021. In dat geval worden administratiekosten (€ 15,-) in rekening gebracht. Bij annulering na deze datum is geen restitutie mogelijk. Bij verhindering kan een vervanger uw plaats innemen.
   

 • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
  Postacademisch Onderwijs
  (t) 050 361 1402 (e) paog@umcg.nl