Periode:
Soort cursus:
Lezing

In de Food for Thought lezingen krijgt de UMCG-visie op leiderschap meer ‘handen en voeten’. Experts spiegelen hun visie aan die van het UMCG en aan actuele ontwikkelingen in Nederland. Regelmatig worden lezingen van één uur gegeven die inspirerend, ‘goed verteerbaar’ en toepasbaar zijn in de praktijk. Per lezing ontvangen leidinggevenden een uitnodiging met nadere informatie.
 

 • Doelgroep

  UMCG-Leidinggevenden (persoonlijke uitnodiging).

  Doel

  Samen vormgeven aan excellent leiderschap in het UMCG.

 • Programma

  In deze staat ‘sterker worden in wanorde’ centraal. Het leven is onvoorspelbaar. Dit heeft de pandemie in extreme vorm laten zien. Gelukkig maken we dit zelden mee in deze vorm, maar dat we ook in organisaties te maken hebben met onvoorspelbaarheid is een feit. Hoe kunnen organisaties en leiders zich ontwikkelen wanneer ze juist gebruik maken van het onverwachte, het ongeplande en de volatiliteit van alledag? Hoe kunnen zij sterker worden van wanorde? Kees Tillema werkt deze vragen uit in zijn nieuwste boek ‘ontgroeven’, waarbij inspiratie is ontleend aan het gedachtengoed over antifragiliteit van Nassim Taleb. Tijdens de lezing zal Kees zich niet verschuilen achter gelikte methoden en technieken rondom organisatieontwikkeling en is hij bewust voorzichtig met een wetenschappelijke insteek. Kees wil toehoorders vooral uitdagen creatieve risico’s te nemen! Durf jij het aan? Meld je dan snel aan en laat je inspireren hoe je je sterker kan worden in omgaan met onvoorspelbaarheid en hoe je wanorde en gedoe kunt benutten.

  Locatie
  Nader te bepalen (Onderwijscentrum UMCG, hybride of webinar)

  Sprekers

  Kees Tillema is opgeleid als econoom en bedrijfskundige en heeft zich daarnaast uitgebreid verdiept in de psychologie en psychotherapie. Hij is oprichter van en firmant bij Het Zuiderlicht Managementadviseurs in Groningen. Hij is organisatieadviseur en heeft zich gespecialiseerd in rendementsvraagstukken waarin zowel ‘de economie’ als ‘de sociologie’ van organisaties verbonden worden. Naast zijn werk als ondernemer en organisatieadviseur is hij docent bij de Executive Master of Finance & Control van de Rijksuniversiteit van Groningen. Daarnaast is hij auteur van ‘van cijfers naar waarden’ en ‘ontgroeven’.  In zijn advieswerk en in de boeken die hij schrijft, combineert hij op nieuwe manieren intellectuele en wetenschappelijke inzichten met creatieve en onorthodoxe benaderingen uit de psychologie en sociologie.

  Voor het honorarium zijn we met Kees overeengekomen dat we 100 exemplaren van zijn boek ‘ontgroeven’ afnemen. Deze boeken worden onder de aanwezigen verloot! 

 • Kosten

  Deze lezingencyclus wordt gefinancierd uit het Centraal Opleidingsbudget.

  Inschrijving

  1. Log in op het LMS, de link leidt u rechtstreeks naar de juiste cursuspagina
  2. Klik op 'Inschrijven'
  3. Schrijf u in voor de lezing bij 'Onderdelen/Events'

 • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
  Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking
  (t) 050 - 36 13 235 (e) foodforthought@umcg.nl