Datum:
DATUM NOG NIET BEKEND
Soort cursus:
Lezing

In de Food for Thought lezingen krijgt de UMCG-visie op leiderschap meer ‘handen en voeten’. Experts spiegelen hun visie aan die van het UMCG en aan actuele ontwikkelingen in Nederland. Regelmatig worden lezingen van één uur gegeven die inspirerend, ‘goed verteerbaar’ en toepasbaar zijn in de praktijk. Per lezing ontvangen leidinggevenden een uitnodiging met nadere informatie.

 • Doelgroep

  UMCG-Leidinggevenden (persoonlijke uitnodiging).

  Doel

  Samen vormgeven aan excellent leiderschap in het UMCG.

 • Programma

  In deze lezing staat ‘de kracht van individuele verschillen in organisaties’ (ook wel ‘inclusief leiderschap’ genoemd) centraal. In het UMCG hebben we te maken met vele veranderingen en complexe vraagstukken. Deze vraagstukken vragen om inclusief leiderschap. Het gaat niet om het opleggen van visies en meningen aan medewerkers, maar om het benutten van diversiteit en het betrekken van medewerkers bij besluitvorming. Het vraagt dus ook om medewerkers die mee willen denken over zaken. Inclusief leiderschap wordt gerealiseerd met de gehele organisatie en niet enkel en alleen door leidinggevenden. Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in individuele verschillen en dat het loont om mensen met verschillende kwaliteiten, talenten, ervaringen, competenties en achtergronden samen te laten werken. Daarbij is het essentieel dat je de verschillen ziet zoals ze er zijn, zonder vooroordelen. In haar lezing vertelt zij over High Performance Organizations (HPO’s) en over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht en bijdraagt aan betere besluitvorming, creatievere medewerkers en betere financiële en strategische resultaten.

  Inclusief leiderschap vormt tevens een belangrijk onderdeel van ons Duurzame Inzetbaarheidsbeleid. We zien dat het kunnen omgaan met diversiteit erg belangrijk is in de ’@risk' fase. Inclusief leiderschap kan een open en veilige cultuur creëren waarin ruimte is voor verschillen. Dit maakt dat medewerkers tijdig aan de bel durven trekken wanneer ze zich '@risk"voelen.

  Locatie
  Onderwijscentrum UMCG
  Blauwe Zaal

  Sprekers

  Esther Mollema (1965) is oprichter van Direction Europe en het HPO Center. Zij begeleidt en adviseert veel organisaties rond diversiteitstrajecten en is veelgevraagd spreker en expert op het gebied van High Performance Organisaties, leiderschap en diversiteit. Na haar studie aan Nyenrode en Thunderbird in Phoenix, Arizona, werkte Esther Mollema als directeur van verschillende trainingsbedrijven in Nederland, Japan, Duitsland en de Verenigde Staten. Sinds eind 1999 is Esther Mollema oprichter en directeur van Direction Europe, toonaangevend op het gebied van leiderschap- en teamontwikkeling. Sinds 2005 ondersteunt Esther de zoektocht naar de succesfactoren van High Performance Organisaties. Na succesvolle toetsing van het HPO-onderzoek in de praktijk, heeft zij samen met André de Waal en Marco Schreurs het HPO Center in 2007 opgericht. Zij is auteur van ‘50% meer Talent’ en ‘Succes in Veelvoud’.

 • Kosten

  Deze lezingencyclus wordt gefinancierd uit het Centraal Opleidingsbudget.

  Inschrijving:

  1. Log in op het LMS, de link leidt u rechtstreeks naar de juiste cursuspagina
  2. Klik op 'Inschrijven'
  3. Schrijf u in voor de lezing bij 'Onderdelen/Events'
   

 • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
  Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking
  (t) 050 - 36 11 605 (e) foodforthought@umcg.nl