Periode:
Soort cursus:
Lezing

In de Food for Thought lezingen krijgt de UMCG-visie op leiderschap meer ‘handen en voeten’. Experts spiegelen hun visie aan die van het UMCG en aan actuele ontwikkelingen in Nederland. Regelmatig worden lezingen van één uur gegeven die inspirerend, ‘goed verteerbaar’ en toepasbaar zijn in de praktijk. Per lezing ontvangen leidinggevenden een uitnodiging met nadere informatie.

 • Doelgroep

  UMCG-Leidinggevenden (persoonlijke uitnodiging)

  Doel

  Samen vormgeven aan excellent leiderschap in het UMCG

  Duur

  De lezing duurt van 17.00-18.00 uur.

 • Programma

  In deze lezing staat ‘de basiscondities van samenwerken’ centraal. Als UMCG zijn we een hoogtechnologische, gespecialiseerde kennisinstelling met een brede verankering in de maatschappij. Ons werk is van betekenis voor patiënten, burgers, samenwerkingspartners in overheid en bedrijfsleven, zorgverzekeraars, studenten en onderzoekers wereldwijd. Nauwe samenwerkingsrelaties zijn nodig om een geïntegreerd gezondheidslandschap te realiseren en dus de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen te verbeteren. Zoals onze missie ook zegt: “Samenprachtige samenwerkingsrelaties ontstaan én tegelijkertijd weten we dat het ook niet altijd gemakkelijk is en dat ‘samenwerken’ soms mooi klinkt maar de praktijk een stuk weerbarstiger is. Daarom neemt Edwin Kaats ons mee in de basiscondities van samenwerken. Wat zijn condities voor een kansrijke samenwerking? En welke vaardigheden hebben we te ontwikkelen om goede samenwerkingsrelaties op te bouwen? 

  Locatie
  Onderwijscentrum UMCG
  Rode zaal

  Sprekers

  Edwin Kaats studeerde Logistiek Management en Economische Geografie. Hij promoveerde in 2008 in Tilburg op het proefschrift ‘Bestuurders zijn van betekenis, allianties en netwerken in bestuurlijk perspectief’. Hij heeft als partner bij Twijstra Gudde gewerkt en is op dit moment als partner en adviseur verbonden aan Common Eye, een adviesbureau gespecialiseerd in samenwerkingsvraagstukken. Als (bestuurs)adviseur is hij altijd op zoek naar effectieve verbindingen. Hij helpt organisaties die aan de wieg staan van een nieuwe samenwerking, of waar de samenwerking verbeterd moet worden. Gedwongen of vrijwillig. Kaats: ‘Samenwerking is vooral betekenisvolle relaties ontdekken, ontwikkelen en benutten’. Naast zijn advieswerk doet hij onderzoek en ontwikkelt hij praktische hulpmiddelen op het gebied van samenwerkingskunde, alliantiemanagement en collaborative leadership. Met Wilfrid Opheij schreef hij Leren Samenwerken tussen Organisaties, Managementboek van het Jaar 2013.

 • Kosten

  Deze lezingencyclus wordt gefinancierd uit het Centraal Opleidingsbudget.

  Inschrijving

  Deelname is aan een minimum en maximum aantal gebonden. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst.

 • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
  Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking
  (t) 050 - 36 13 235 (e) foodforthought@umcg.nl