DOO - System thinking

Periode:
T/M
Soort cursus:
Cursus

Als arts-assistent komen er veel zaken op je af. Je moet leren hoe je taken moet uitvoeren, zoals het leveren van zorg en het halen van je opleidingsdoelen, maar je moet ook onderdeel worden van het team, de afdeling en het specialisme. Je krijgt te maken met verschillende ziekenhuizen, verschillende specialismen en verschillende disciplines om mee samen te werken. In deze masterclass leer je hoe je vanuit een systemisch perspectief naar deze uitdagingen kunt kijken en naar jouw plek in het geheel. 

 • Doelgroep

  Arts-assistenten

  Doel

  Na afloop van deze lezing heb je inzicht gekregen:

  • in de complexiteit van het ziekenhuissysteem
  • waarom op afdelingen dingen vaak zijn ‘zoals ze zijn’
  • wat de rol als nieuwe arts assistent is in dit geheel en hoe je hierin zelf ook een actieve rol kunt nemen
 • Programma

  Lesdata
  14 oktober 2022
  25 november 2022
  16 december 2022

  Het programma bestaat uit drie bijeenkomsten: een introductie over systemisch waarnemen en denken en twee verdiepingsbijeenkomsten. Je kunt ook alleen de eerste bijeenkomst volgen. De tweede en derde bijeenkomst zijn alleen te volgen als je de eerste bijeenkomst hebt gevolgd.

  Bekijk ook het uitgebreide programma.

  Locatie
  Onderwijscentrum UMCG
  Lokaal 13

  Docent

  Gerbrich Galema, aios anesthesiologie, promovendus medisch onderwijs, UMCG
  Salome Scholtens, docent SCOPE, academic teacher, UMCG

  Organisatie

  Postacademisch Onderwijs Geneeskunde van het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden in samenwerking met het LMVO.
   
  Programmacommissie / Organisatiecommissie
  Anita Egberts, cursusorganisator Postacademisch Onderwijs Geneeskunde van het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden, UMCG
  Gerbrich Galema, aios anesthesiologie, promovendus medisch onderwijs, UMCG
  Janke Hummel, onderwijsconsulent, Postacademisch Onderwijs Geneeskunde van het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden, UMCG
  Salome Scholtens, docent SCOPE, academic teacher, UMCG
   

 • Kosten

  Deelname aan deze masterclass kost € 185,- per persoon.

  Voor AIOS werkzaam in het UMCG geldt dat de deelnamekosten worden gefinancierd door het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden. 

  Inschrijving

  Inschrijving is mogelijk tot twee weken vóór aanvang van de betreffende bijeenkomst. Deelname is aan een maximum aantal  gebonden, inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Annulering van je inschrijving is mogelijk tot twee weken voor aanvang van de betreffende bijeenkomst. In dat geval worden administratiekosten (€ 25,-) in rekening gebracht. Bij annulering na deze datum is geen restitutie mogelijk. Bij verhindering kan een vervanger jouw plaats innemen.

 • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
  Secretariaat Postacademisch Onderwijs
  (t) 050 – 361 1757 (e) paog@umcg.nl